Ha csak nekem van a családban ügyfélkapum, én feltölthetem a többiek adóbevallását az enyémből?
Nem lehet, és elméletileg nem is tudod.
Saját ügyfélkapun keresztül csak olyan személyek, szervek bevallását tudod beküldeni, akik előtte a NAV-nál hivatalos formában felhatalmaznak erre Téged.
A könyvelők egy része is a saját ügyfélkapuján keresztül adja be a ügyfeleik bevallását, hiszen gazdasági szervezetnek nincs ügyfélkapuja. De ezt csak úgy tudja megtenni, hogy előtte a cég képviseletre jogosult személye írásban a NAV-nál felhatalmazza erre. Akkor a rendszer befogadja azokat a bevallásokat is a könyvelő ügyfélkapuján keresztül, egyébként nem, csak a sajátját.
Volt a T180; a T182 nyomtatványok az e-bevallás beküldéséhez meghatalmazás. Ezek helyett a nyár óta van az EGYKE nevű nyomtatvány, leszeded, kitöltöd, és ha megérkezett a vissza-igazolás, akkor már elfogadják a családtagok bevallásának beküldését a te ügyfélkapudról is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!