Aki a NAV-val szeretné idén megcsináltatni az adóbevallását, az február 1-ig adhatja le a nyomtatványt?
Figyelt kérdés
Kaptam két nagy paklit,rajta február 15.,25. és május 20-as dátumokkal,de neten meg tv-ben is azt hallom,hogy akik NAV-val akarják csináltatni azoknak feb. 1.2016. jan. 30. 20:18
1/4 anonim válasza:
Kétféle módon kérheted a NAV-ot, hogy készítse el.
Az egyik módszer az X-elősként elhíresült módszer, ennek benyújtási határideje február 1.
Ha erről lecsúsztál még kérheted az egyszerűsített adóbevallási formát, ehhez a 1553NY számú nyomtatványt kell kitöltened. Ennek beadási határideje február 15.
2/4 A kérdező kommentje:
És,ha én 2-es típusú cukorbeteg vagyok,akkor ugye jár a visszatérítés. Ha jól tudom,háziorvosi és/vagy szakorvosi igazolás kell,de ezt nem kell csatolni a nyilatkozathoz,csak meg kell tartani,jósokáig (2021,ha jól tudom). És ugye csak x-elnem kell azt a részt,ami erre a "fogyatékosságra" vonatkozik?
2016. jan. 30. 22:53
3/4 anonim válasza:
A betegségi részhez sajnos vagy inkább szerencsére nem értek. Ha időd engedi menj be egy NAV ügyfélszolgálatra és ott segítenek jól kitölteni.
4/4 anonim válasza:
Ha ilyen betegség miatti vagy gyerekek után járó stb adókedvezményed van akkor NAV nem csinálja meg. Ők csak akkor csinálják meg amikor egyébként is rém egyszerű lenne megcsinálni.
Csináld meg magadnak az a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!