NAV nézi a személyes bankszámlát?
Figyelt kérdés
Ha havi 50 utalas jon be körülbelül, es 600ezret utalok kb külföldre személyes számláról kiskorúként, azt észreveszi a NAV? Vagy ez hogy működik, folyamatosan figyelnek mindenkit?2016. ápr. 15. 10:00
1/4 anonim válasza:
A havi 50 utalas az bizony szemet fog szurni. Mindamellett nagyon vigyazz milyen uzletbe vagsz bele, mert a leirtak alapjan ez bizony kokemeny penzmosas (ertsd: maffiapenzek tisztara mosasa). Amikor kibukik, TEGED fognak eloszedni, hogy honnan van az a rengeteg penz, es hova utaltad, milyen szerzodes/szamla alapjan.
2/4 A kérdező kommentje:
Koszi, pont most hagytam abba, csak remelem ezt meguszom. Nem mostam penzt meg semmi, a kimeno utalasok az arubeszerzeshez mentek, csak a kis uzletem ami zsebpenzkiegeszitesnek indult tul gyorsan tul nagyot nott, es egyszer csak arra ebredtem h ekkora tranzakciókat bonyolitok havonta. Pont itt az ideje abbahagyni...
2016. ápr. 15. 11:17
3/4 anonim válasza:
Hihi, kis troll. Milyen jól terveztél szórakozni a napi száz privát üzeneten, amiben kiváncsiskodtak, hogy mivel lehet ilyen jól üzletelni! xD xD xD
4/4 anonim válasza:
A Pénzmosás elleni törvény szerint a számlavezető bankok kötelessége figyelni az általa vezetett bankszámlákon mozgó összegeket. Ha valamelyik számlánál a megszokottól eltérő rendszerességgel, vagy akár esetiként, de kiugró nagyságrendű összeg fordul meg, akkor (van egy nyomtatvány) kötelesek a nav-hoz jelenteni.
Egyéb esetben pedig csak akkor nézi át a NAV tételesben a pénzmozgásaidat, ha valami miatt éppen téged ellenőriznek, vagy "látókörbe kerültél"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!