5 forintos adóelőleg különbség?
Figyelt kérdés
Tavaly negyedéves adóelőleg fizetéskor rosszul számoltam, 5 forinttal kevesebbet fizettem be csekken. Most az éves adóbevallást csinálom, most derült ki. Adószámos magánszemély vagyok, mit csináljak, fizessem be csekken most azt az 5 forintot?2016. ápr. 6. 14:30
1/3 anonim válasza:
Igen .
Mikor még volt 1 ft, egy ismimnek 1 Ft-ot kellett befizetnie .
2/3 anonim válasza:
Nem kell kifizetni ekkora összeget.
"Az 1000 forintnál kisebb összegű személyi jövedelemadót, egészségügyi hozzájárulást, járulékot, különadót, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), valamint ekho különadót nem kell megfizetnie, azt az állami adóhatóság sem téríti vissza!"
Ez a NAV 1553 nyomtatványhoz írt útmutatójában van leírva, egyébként az Art. 2. számú melléklet I. fejezet 3. pontra hivatkozik.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. ápr. 6. 15:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!