Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tudnátok nekem segíteni a...

Tudnátok nekem segíteni a 2015-ös adóbevallásban?

Figyelt kérdés

Leginkább a családi adókedvezményel vagyok bajban,de leírom az összes adatot.

Az enyém:

Munkaviszonyból származó jövedelem: 107.164.-

levont adóelőleg:17146.-

Más bérjövedelem: 853.930.-

levont adóelőleg:136.629.-

családi adókedvezményt nem vettem igénybe az első 4 hónapban,párom májustól igényelte.November,december táppénzen volt,gondolom akkor sem kapta meg.Vagy a tb kifizeti,ha a munkáltatónál igényelve van?

Párom:

Munkaviszonyból származó jövedelem: 3.173.716.-

levont adóelőleg:447.795.-

családi kedvezmény összege: 375.000.-

Más bérjövedelem: 101.540.-

levont adóelőleg:16246.-

a tb csak 10.30-11.15-ig küldte ki az igazolást(pedig egész novemberben és decemberben is táppénzen volt)

Segítségeteket előre is köszönöm!

2016. ápr. 1. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:

A tb. azért addig igazolta csak le a jövedelmet, mert a decemberi, valamint a november 16-tól november 30-ig időszakra eső táppénzt valószínűleg január 10-e után indította utalásra. Ilyen esetben az már a következő adóévhez számítandó jövedelem lesz!

Ha a munkáltatónál kérte év közben a családi kedvezmény érvényesítését, és közben táppénzre került, akkor a cég köteles a táppénzt kifizető helynek jelezni, hogy kért családi kedvezményt. Tehát elméletileg kellett, hogy kapja, de ez is szerepel a tb. által kiadott igazoláson!

A fenti számok alapján én úgy látom, hogy nem kapta a táppénzére vonatkozóan a családi kedvezményt, valamint 1 gyermekről beszélünk ugye?

A párod bére bőven elég arra, hogy teljes egészében érvényesítsétek a kedvezményt, ezért a Tiedet nem bolygatom, ha tényleg nem kérted év közben annak érvényesítését.

Ha tényleg csak 1 gyermekről beszélünk, és az év mind a 12 hónapjára vonatkozóan jogosultak vagytok családi kedvezményre, akkor privátban küldj egy e-mail címet, elküldöm cserébe a "kitöltött" bevallást. A párodét...

2016. ápr. 3. 06:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Még egy fontos kérdés: A párodnál év közben járulékra vonatkozóan vettek figyelembe kedvezményt? Ez ekkora bruttó bérnél is előfordulhat, ha valamelyik hónapban annyira alacsony a bruttó bére, hogy a családi kedvezményt csak úgy tudják a lehető legnagyobb összegben megadni, hogy nem csak az adóelőlegre vetítik, hanem a levont járulékra is.

Ezeket is leigazolja a kifizető/munkáltató.

Nem szerepel erre vonatkozóan egyik igazoláson sem valamelyik sorban összeg?

2016. ápr. 3. 06:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönön,a tb így már világos,igen,január 10 után kapta meg a többit.

Azért gondoltam,hogy én veszem igénybe az első 4 hónapot,mert márciusban született a kisfiunk és nem vagyunk házasok,úgy tudom ígyő nem igényelheti a magzati időszakra,de lehet tosszul tudom.

Igen egy gyerekünk van.

Más adókedvezményt nem vett igénybe.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

2016. ápr. 4. 06:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Kész a két bevallás, nem kaptam e-mail címet, amelyre elküldhetném.

Privát gombra rányomva meg tudod írni nekem.

2016. ápr. 5. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!