Hogyan adózunk? Talán külön kellene a haszonélvezetről lemondanom a fiam javára? Eladtunk egy lakást, melynek a fiam a tulajdonosa, én a haszonélvezője vagyok.
Talán rosszul fogalmaztam a kérdésem?
Nem haszonélvezeti jogot szeretnék biztosítani a fiamnak, hanem lemondani szeretnék ingyen a fiam javára, hogy csökkentsem az eladáskor kifizetendő adót, ha ezzel valóban csökkenteni tudom azzal, hogy az én vagyonértékű haszonélvezeti jogom összegével csökken az adó.
Lemondhatsz a haszonélvezetről, de nem a fiad (vagy bárki más) javára.
Ezért is nem írta bele az ügyvéd, hogy ingyen lemondasz a fiad javára, mert nincs ilyen.
A lemondás lehet "ingyenes", de kérhetsz érte pénzt is.
Eladni a tulajdonos tudja, a haszonélvező nem. Így te nem kapsz pénzt az eladásból, ergo nem is kell adóbevallást készítened emiatt.
A fiad adózik utána teljes egészében (természetesen a törvényben maghatározott bevételt csökkentő tényezők levonása utáni jövedelem alapján)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!