Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem készítek adóbevallást,...

Ha nem készítek adóbevallást, mert a NAV nem képes segíteni, akkor mekkora büntetésre számíthatok 52 000 ft. Jövedelem után? És le lehet ülni a börtönben, ha nincs még saját keresetem?

Figyelt kérdés

2016. febr. 19. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
mert feltételezem, hogy találkozott már diákkal...
2016. febr. 27. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Csak azért?

Az egyik adóügyi kategória, a másik munkaügyi kategória. Miért is kellene tudnia a NAV-osnak a munkaügyi részét?

Én veszek egy házat, építek hozzá vállalkozóval, no meg kalákában, aztán eladom és bemegyek a NAV-hoz, hogy hogyan is kell leadóznom. A NAV elmondja azt, ami az ingatlanértékesítés esetére a törvényben benne van. De ha már az eset annyira cifra, hogy építésügyi kategóriát is bolygat, akkor azt nem fogja helyettem eldönteni, hogy vonatkozik rám, vagy sem, és minősíteni sem, hiszen nem ért hozzá (nem érthet hozzá). És ha véletlenül mégis értene hozzá, akkor sem teheti, mert kizárólag azzal kapcsolatban adhat felvilágosítást, ami a munkaköréhez tartozik. Ez nem véletlen.

Mint ahogy egy végrehajtó sem fogja tudni elmondani a vállalkozónak, hogy milyen bevallásokat kellett volna benyújtania ahhoz, hogy ne bírságolják meg, és ne kelljen mennie foglalni. :)

2016. febr. 28. 06:19
 13/15 anonim ***** válasza:
16%

Nincs olyan kategória, hogy diákmunka. Munkajogban sem.

A nav nem válaszolhat szokás alapján. Ha azt mondod, diákmunka, meg kell kérdeznie, milyen jogviszonyban. A kérdező érti, a válaszolók egy része még nem.

2016. febr. 28. 06:35
 14/15 anonim válasza:
Látom nem aktuális, de én diákmunkáért még soha nem írtam adó bevallást és nem kaptam büntetést.
2020. máj. 8. 00:42
 15/15 anonim ***** válasza:

A "soha" mióta van?

Ugyanis egy ideje már elkészíti a NAV a magánszemélyek bevallását (tervezetként), és ha semmit nem reagálsz rá, vagy egyáltalán nem is érdekel a bevallásod, akkor is az lesz a végleges.

Ha olyan időszakot érint a bevallásod elmaradása, amikor még nem készítette el jogszabály alapján a NAV helyetted a bevallásodat, abból még mindig lehet bajod, ha kitudódik.

2020. máj. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!