Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Külföldön bejegyzett (Málta,...

Külföldön bejegyzett (Málta, Ciprus) Vállalkozásnál ha végzek távmunkát saját pénzt befektetve az után kell Magyarországon adóznom?

Figyelt kérdés
2016. febr. 17. 23:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel távmunkában dolgozol, és abból önálló tevékenységből származó jövedelmed van, így kellhet, kivéve ha kint már adózol belőle - ami feltehetőleg nem valósul meg,ha "saját pénzt befektetve dolgozol",- és nem vállalkozóként, vagy adószámosként végzed a tevékenységet.
2016. febr. 18. 04:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű a dolog, el kell döntened az SZJA törvény alapján, hogy belföldi illetőségű magánszemély vagy-e. Ha igen, minden (a külföldön szerzett) jövedelmed is itt, Magyarországon adóköteles. Járj utána van-e az adott országgal kettős adóztatást elkerülő egyezmény, így részben vagy egészben az ottani adózással letudhatod az adókötelezettségedet.
2016. febr. 19. 02:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem lehet eldönteni , hogy belföldi illetőségű magánszemély vagyok -e. A belföldinek van egy olyan kitétele, hogy gazdasági érdek Magyarországhoz köt, én nekem 17 éve nincs itt munkahelyem. Viszont Magyarországon lakom.Külföldön bejegyzett cégnél dolgozom, de abban az országban nem kell adót fizetni. Nem csak nekem nem hanem senkinek.
2016. febr. 19. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!