Vállalkozással és adózással kapcsolatban - érdemes -e KATA-t választani?
Webáruházat szeretnék indítani a közeljövőben. Az adózással kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- KATA adózásnál, csak a havi 50000Ft-ot kell fizetnem magam után, vagy ezen kívül kell még a járulékokat is megfizetnem?
- Ha importálni is szeretnék, akkor is van lehetőség a KATA adózást választani, vagy nem? És miért?
Köszönöm előre is, ha válaszoltok. Hamarosan kozultáni fogok egy könyvelővel is, de szeretnék egy kicsivel tájékozottabb lenni addig is a témában.
Kedves utolsó!
Nem igazán értem ezt a hozzászólásod. Ez az első ilyen kérdésem. Ha bárki, aki belekezdett valamibe, olyan hozzáállással és stílussal tette volna, mint ahogy azt te tetted, akkor most sehol sem tartana. A továbbiakban tartózkodom a hozzászólásaidra reagálni. De te csak éld ki magad. További sok sikert az életedben!
Végül KATA-s lettem, és nem választottunk közösségi adószámot, mert egy ideig csak belföldi beszerzéseim lesznek. Sikerült mindent elintéznem, és egy nagyon jó könyvelőt is találtam, aki mindenben a segítségemre van. A cégalapítás előtti megbeszélés ingyenes volt, segített minden papírt kitölteni, és ügyfélkapun keresztül regisztráltunk. Ezeket is mind ingyenesen. :) Megkaptam a munkaügyi központ általi 6 hónapos támogatást is. Most már javában benne vagyunk a munkában. A weboldalam kiépítés alatt áll. Szerencsésnek érzem magam, persze ehhez kellettek a megfelelő szakemberek is.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat, amiket tőletek kaptam. :)
Megkaptam a munkaügyi központ általi 6 hónapos támogatást is
óvatosan, katásnál ez bevételnek számít.
6 hónapos?
3 havit ad vállalkozás indításra...
Idén? Nem tudom, Bp-en nem volt ilyen pályázatunk, de tavaly Borsodra, meg Heves megyére lett írva, ott max 3 havi bér és járuléktámogatás van/volt. Az ideit még nem írtam, de van egy kilátásba helyezve.
Évekkel ezelőtt volt az 6 hónap, meg a munkaügyi honlapján van még úgy fent, "hibásan".
A pályázati doksiban már csak 3 hónap szerepel, és 1 hónap regisztrált álláskeresői jogviszony. De mindjárt utánanézek, ki vannak most is írva.
Idén még nem írták ki a budapesti pályázatot. Viszont 2015-ben 6 havi munkabér támogatás volt. Tudom, mert én is írtam. A google-ba, ha beütöd, akkor még a honlapra sem kell menni, mert már a fő oldalon is látható ez az infó.
Megnéztem a 2015-ös Borsodra kiírt pályázatot és ott 6 hó volt 2015-ben: [link]
Hevesben tényleg 3 hó volt 2015-ben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!