Hogyan kell adózni, ha a lakást bútorral együtt adtam el?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy alapesetben az eladási árból le kell vonni a vételárat, felújítási költségeket, ügyvédi, közvetítői díjat, de mi a helyzet, ha a vevő a bútort is kérte? Annak az árát is levonhatom, ha megvannak a számlák?2016. febr. 11. 21:17
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ilyen esetben hol az igazság?
2016. febr. 12. 01:00
3/5 anonim válasza:
Ha a szerződés szerint a bútor a vételár részét képezi, akkor szerintem nem vonhatod le. Ha úgy van megírva a szerződés, hogy X összegű az ingatlan vételára, és a bútor nem képezi a vételár részét, hanem külön tételként van feltüntetve, akkor levonhatod a bútor megszerzésére fordított összeget is, és nem az ingatlan értékesítésével kapcsolatban kell bevallani, hanem már külön ingóságértékesítésnek számít, csak egy szerződésben szerepel.
Egyébként a kérdés nem rossz, nekem kapásból ez jutott eszembe, de azért utána nézek még.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván úgy kellett volna megírni a szerződést, hogy különbontva, de kinek jut ez eszébe olyankor, hacsak nincs nagy gyakorlata. Viszont a szerződésben meg van említve a bútor is, tehát ha nem vonható le, akkor mégis csak az van, hogy egy nem létező jövedelem után is adóztatnak, ez meg szerintem már valahol alaptörvény-ellenes is. Tudom, hogy nem sok esélyem van érvényesíteni ezt a dolgot, nem is lesz olyan nagy tétel az időarányos csökkenés miatt, max 100 ezer forint, de akkor is, valahogy az elv nekem nem tűnik igazságosnak.
2016. febr. 12. 15:16
5/5 anonim válasza:
Elhiszem, hiszen nem is igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!