Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Freelancer.com-os bevétel...

Freelancer.com-os bevétel után hogy van az adózás?

Figyelt kérdés
Magyar lakos vagyok, egy osztrák cég bízna meg egy adott munkával. Magyarországon be vagyok jelentve adószámos magánszemélynek, mivel weboldal üzemeltetéssel foglalkozom, ami közben hoz egy kis pénzt a házhoz. Most elvállalnék egy freelancer.com-os munkát, a munkaadóval már le van beszélve maga a munka. A fizetés, úgy tudom, a freelancer.com-on keresztül megy, de kérhetem az összeget végülis az osztrák bankszámlámra is (van, mivel kint dolgoztam). Melyikkel járok jobban? Érdemes leadóznom a bevétel után Magyarországon, a szokásos módon (15% SZJA + 27% EHO) vagy Ausztriában adómentesen elszámolhatom? Egyébként kell róla számlát adnom az osztrák cégnek? És ha igen, euróban vagy forintban (persze attól függően, melyik országban számolom el)? A Google-nek soha nem adtam számlát.
2016. febr. 10. 14:31
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!