Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » MI történik akkor, ha nem...

MI történik akkor, ha nem utaltam el az EFO-s adót?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozó vagyok. 2015. márciusában lejelentettem 2 napra 2 embert az EFO applikáción keresztül. Ez ugye alkalmi munkavállaló esetén összesen 4000 ft (1000/nap/fő). Április 12-éig kellett volna elutalnom a NAV számlaszámára, azonban most döbbentem rá, hogy ez nem történt meg. Semmiféle érkeztetés, vagy értesítés nem jött arról, hogy befizetési kötelezettségem lenne. Lehetséges, hogy inkasszóval levonták a számlámról és most feleslegesen izgulok (a számlakivonatot jelenleg nem tudom visszanézni)? Amennyiben nem, abban az esetben mi vár rám, vagy mik az esetleges szankciók? Kihangsúlyozom, semmiféle értesítés, vagy felszólítás nem jött a NAV részéről, hogy fizessek. Köszönöm előre is!

#utalás #NAV #EFO #nem utaltam el
2016. febr. 2. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérd le az ügyfélkapun az adófolyószámlád, azon pontosan látszik, ha van tartozás.
2016. febr. 2. 10:15
 2/8 A kérdező kommentje:
tudnál segíteni benne, hogy hogyan kell pontosan?
2016. febr. 2. 10:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Na de a bevallást leadtad róla április 12-ig, csak nem fizettél? Vagy bevallás sem volt?
2016. febr. 2. 12:23
 4/8 A kérdező kommentje:
március 13-14-ére jelentettem le két embert (mindkét napra ugyanazt a két személyt) mobil applikációval, ami a jogszabály szerint kiváltja a formanyomtatványt/telefonos lejelentést. én értelmezésem szerint ennyiből áll a történet, illetve a tárgyhót követő 12-éig való NAV számlaszámra való utalásból - ahogy a tájékoztatóban is szerepel (ez esetben ugye április 12-éig kellett volna utalnom az esedékes 4.000 ft-ot). Vagy lett volna további bevallási kötelezettségem?
2016. febr. 2. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:

A mobil applikáció valóban kiváltja az elektronikus nyomtatványon vagy telefonon bejelentést (már hogy ha minden klappolt, van ügyfélkapu regisztráció és jogosultság; erről úgy lehet meggyőződni, hogy a NAV küld az Ügyfélkapura egy elfogadó nyugtát).

A bejelentéssel így nincs is gond, de az csak arról szól, hogy bejelented, hogy xy dolgozni fog neked z időpontban. A bevallást viszont következő hónap 12-ig mindenképp le kell adni a kifizetett bérről és a járulékokról, illetve a járulékot is eddig kell befizetni.

Ha nincs bevallás, nincs tartozás sem, hiszen a tartozást az alapján állapítják meg. Persze ettől még a NAV kérdezősködhet, ha nem stimmel valami, se sokkal lassabban futnak össze a dolgok így. Én azt is el tudom képzelni, hogy a bejelentés sem sikerült valamiért, és a NAV ezért nem is keres ez ügyben (soha nem is fog már kiderülni a foglalkoztatás).

Egyébként itt kell nézelődni NAV-os ügyek terén:

[link]

És oldalt az "eBEV-szolgáltatás".

2016. febr. 2. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a bevallás a '08-as nyomtatvány, 2015-re vonatkozóan 1508, nem tudom, ismerős-e. Ha nincs semmilyen alkalmazottad, akkor valószínűleg nem.
2016. febr. 2. 13:46
 7/8 A kérdező kommentje:
természetesen van ügyfélkapum. ezek szerint a bevallást sem készítettem el... tehát, ha jól értem, elvi síkon mindez csak akkor jelentene problémát, ha kapnék egy ellenőrzést, ahol megállapítják, hogy nem küldtem el a bevallást, illetőleg nem fizettem ki az adót? viszont, ha mégis szeretném befizetni akkor mi lenne a teendőm, illetve milyen egyéb "terhekre" számíthatok?
2016. febr. 2. 13:56
 8/8 anonim ***** válasza:

08 akkor is kell, ha nincs alkalmazott, mert az ev maga után nem fizet, de alanya a szakképzésinek. Ezért nullásan be kell küldeni... vagy év elején kiváltható Ny-nyel.

Gondolom, KATS-s vagy.... még jó, hogy annak nem kell könyvelő, azt mondják. NA, ezért kellene...

2016. febr. 2. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!