Szandrat kérdése:
Lehet egyszerre két bejelentett 8 órás munkahelyem?
Figyelt kérdés
2016. jan. 19. 12:19
2/8 A kérdező kommentje:
és mondjuk egy 8 és egy hat? biztos hogy két 8as nem lehet? miért ne lehetne egy állandó délelöttös és egy állandó délutános munkám?
2016. jan. 19. 12:26
3/8 anonim válasza:
Lehet, elméletben. A gyakorlatban viszont nehezen kivitelezhető a kettő beosztását összeegyeztetni (nem köteles az egyik munkahely a másikra tekintettel lenni), illetve ha sikerül is, hulla leszel egy idő után (napi 16 óra munka nagyon sok). Ha neked így jó, és meg is tudod oldani, akkor nyugodtan, nem tiltja semmi.
4/8 anonim válasza:
Jogi akadálya (tiltás bármelyik hatályos jogszabályban) nincs.
5/8 anonim válasza:
Lehet..., törvényi, jogszabályi korlát nincs rá!
6/8 anonim válasza:
Így igaz, ahogy fentebb is írták, bár nem életszerű, de törvényi akadálya nincs.
7/8 anonim válasza:
Van olyan politikus aki, 27 főállással rendelkezik, továbbá saját cégek és tanácsadás. Tehát nincsen limit...
8/8 anonim válasza:
A gyakorlatban a következő lesz: kétszer 8 óra az 16 óra, marad 8 órád arra, hogy beérj mindkét helyre és hazamenj onnan, hogy egyél, aludj, ÉLJ. Ez gyakorlatilag 4 óra maradék alvást ad, ha a lefekvés után azonnal elalszol. Én próbáltam, 3 napig bírtam, aztán a második hely szünetében úgy elaludtam a kantinban, hogy alig bírtak felébreszteni. Legyél magánvállalkozó, akkor annyit dolgozol, amennyit akarsz és nem másnak termeled a pénzt, hanem magadnak. Én azt is csináltam. Éjfélkor még a boltjaimba hordtam szét az árut, aztán reggel hatkor meg nyitni kellett egy helyen. Sokszor bőgni tudtam volna a fáradságtól, 70.000 km-t mentem egy év alatt egy dobozos, kicsi, kényelmetlen furgonnal. S akkor még sehol az adóhatóság, a napi dolgok, a család. Inkább tanulj és szerezz olyan állást, ahol nem kell sok órával ugyanazt a pénzt megkeresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!