Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A többit is levámolják?

A többit is levámolják?

Figyelt kérdés
Szóval rendeltem 2 drónt, egyben fizettem őket. Viszont csak utána olvastam, hogy ugye 22 euró a vámhatár. Írtam nekik, kettészedték a csomagot. Viszont ha véletlen egyikről elkérik a számlát, akkor nem tudom elküldeni, csak az egészet. Ilyenkor levámolnák (igen, tudom, ÁFA) az egészet? Vagy Wordben csináljak egy sajátot a valós értékekkel?
2016. jan. 12. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor 22 euró a vámhatár, ha az EU-n kívűlről érkező csomagot jogi személytől kapod (tehát vmilyen cégtől). De a netes rendeléseket magánszemélyek adják fel, nem cégesként, ekkor viszont 45 euró a vámhatár (kb 15000 ft).

Remélem segít.

2016. jan. 12. 19:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos cég adta fel. (banggood)
2016. jan. 12. 19:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor ha kapsz vámértesítést az egyikről, viszed a számlát, rajta van hogy 1db drón mennyi. És ha kérdezik, hogy hol a másik, akkor max megmondod, hogy két csomagban adták fel, mert raktáron csak 1 volt, a másikat meg 2 nappal később küldték... Vagy valami hasonló életszerű indok.

Nem kell nagyon magyarázkodni szerintem.

2016. jan. 12. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Első:

Egyáltalán nem érdekli a NAV-ot (főleg kínából..) ki a feladó, mindent 22 EUR-al áfáznak.

2016. jan. 12. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:

A NAV-ot nem is érdekli, mivel 22 eur felett még csak vám van, nem áfa.

2016. jan. 12. 22:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs, hülyeséget írtam, tökre, a nav a vám is. De áfa csak magasabbb értéknél van.
2016. jan. 12. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Jo reggelt evek ota osszevontak a navot...
2016. jan. 13. 07:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Vam 150 usd felett van, 22 eur az afa hatar. Be kene fejezni a butasagok osszehordasat.
2016. jan. 13. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!