Üdv! A német családi pótlék különbözetének igényléséhez a szükséges nyomtatványt,2014. 02. hónapban megkértem, a MÁK NKO-tól. Kérelem, sürgetés, de semmi válasz! Ki a felettes szervük, kinél tudom őket eredményesebben sürgetni, esetleg feljelenteni?
Nekem is kell majd...
Azt nem személyesen adják ki, amikor bemész?
A német családi pótlékot nem a MÁKnál és nem a Solvitnál kell megigényelni, hanem az arra illetékes német hivatalnál, a Familienkassénál kell benyújtani a megfelelő német nyomtatványokat és igazolásokat.
A MÁK az ügymenet során le kell igazolja a Familienkasse részére a magyar családi pótlék tényét, összegét, idejét az E411-es nyomtatványon (ezt elvileg a Familienkasse kell közvetlenül a MÁKtól bekérje, nem szokta :( vagy Te is elküldheted a magyar családi pótlékról kapott MÁK határozat a Familienkassénak igazolásként.
Lásd még itt: [link]
A Solvit Központ sem arra van, hogy benyújtsd a német családi pótlék (Kindergeld) igénylést, hanem arra, hogy ha egy EUs hivatali ügyintézésed során jogsérelem ér, pl. német családi pótlék ügyintézés esetében több mint 6 hónapja nem kaptál választ a Familienkassétól (= a válasz hiánya jogsérelemnek minősül), akkor a Solvit segít abban, hogy választ kapjál a Familienkassétól. De nem a Solvitnál kell benyújtani magát a Kindergeld igénylést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!