Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ti tennétek bejelentést az...

Ti tennétek bejelentést az adóhatóságnál a volt munkáltatótokkal szemben az adott helyzetben?

Figyelt kérdés

Egyik reggelre nagyon betelt a pohár. Mikor bementem a céghez félrehívtam a tulajdonost egy rövid szóbeli felmondásra, ami 3,5 órára sikeredett, mert kipakoltam mindent, ami felgyülemlett bennem 2,5 év alatt. Nem akartam, csak annyit mondani, hogy távozom. Mikor fel akartam állni a székből, felugrott, becsukta az ajtót, és annyit mondott, "hallgatlak". Ismerem, egy pénzösszegre lett volna kíváncsi, amiért maradok, mert egy jól teljesítő emberét vesztette el. De én már nem akartam maradni, így inkább kipakoltam.

Nagy vonalakban:

A második munkanapomon rájöttem, hogy egy idegbeteg. Repült a vezetékes telefon, 1 hétig nem volt vezetékes telefon a cégnél, a következő héten a mobiltelefon az irodában, ráadásul az ügyfelek előtt. Harmadik héten már úgy beszélt velem (is), mint egy darab szarral. Milliószor megalázott az ügyfelek előtt, a munkámat egy szarnak állította be (később kiderült, hogy ez lett volna a motiváció a jobb munkára). Természetesen én voltam az egyetlen állat, aki szombatonként bejárt dolgozni, akinek nem volt fix helye (munkaköre), és mindent megcsinált. Ha kellett autót szereltem, ha kellett kamiont szereltem, ha úgy volt még az autómosást is megcsináltam, nem különösebben érdekelt, hogy mit csinálok, csak bántott, hogy más helyett dolgozom sokszor. Az eredeti munkaköröm amúgy autószerelő lett volna, mindemellett a nehéz fizikai munkát is megcsináltam (kamion, tgk), és vállaltam a(z anyagi) felelősséget (is) egy több százezres munkáért, nagyon kicsi pénzért. Életem végig ott kellett volna dolgoznom, ha egy kicsit is hibáztam volna benne, mert arra is van esély, akár mekkora tapasztalatom van. Mindent megtettem, soha senkinek nem mondtam nemet, soha. Mindenki másnak csak 1 adott munkaköre volt, nekem minden munkakörben kellett dolgozni, lényegesen kevesebb pénzért és ez legbelül nagyon bántott. A legbántóbb az volt, hogy volt olyan munkakör, ahol úgy álltak már hozzá, hogy majd én úgy is megcsinálom, nem erőlködtek, holt komótosan dolgozgattak és senki nem szólt rájuk, bár erről nem szóltam konkrétan a felmondásomkor, csak megjegyeztem, hogy nagyon be vannak egyesek kényelmesedve a másik kárára, majd a tulajdonos bólogatott. Véleményem szerint érezte a dolgokat, csak nem tett érte sosem. Iszonyatos harag van bennem, és egy alpári bunkó tudok lenni, ha kiborul belőlem a szar. Egy szó nélkül végig voltam hallgatva a 3,5 órában, nem nyikkant bele a tulajdonos, kussolt, és bólogatott, helyeselt, miközben az élete munkáját és jelenlegi helyzetét hordtam el mindennek, amin változtatni nem akart.

Viszont a fülem mindig jó volt, és megjegyeztem dolgokat, többek között hogy egy adott tevékenységi körhöz vonatkozó számlákat rosszul állítottak ki az ügyfelek részére 2005 óta. Lényegében a számlázás volt rossz, amire a cégtulajdonos és az ügyvezető helyettes figyelmét a könyvelők hívták fel, 2015 -ben. Az ügyvezető meg egy lepcses szájú volt mindig is, ha érdeke volt beszélt ilyeneket. Hát hozzám is eljutott, ahogy az is, hogy ez több 100 millió forintos büntetést vonhat maga után. Nem kicsit hibáztak, és nem rövid ideig.

Ma egy teljesen nyugodt cégnél dolgozok, ahol teljesen normálisak az emberek és legfőképpen a főnök. Lehet viccelődni, jót nevetni dolgokon, barátkozó, haverkodó. És nem kell könyörögni hónap végéig a múlthavi fizetésért.

A legfontosabb volt számomra a nyugalom.

Ti feldobnátok a céget? Annyira különösebben amúgy nem izgat a dolog, csak néha motoszkál a fejemben az információ, amiről nem is kéne tudnom.

2015. nov. 21. 21:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a 71-hez.

Ha több százmillió lehetne a büntetés, akkor a számlázott összegek sem alacsonyak. Márpedig ha befogadok egy rossz számlát, én is veszíthetek. Ezt ennyi ideig nem hagyta volna szó nélkül se partner, se hatóság.

Plusz hiába mondod, hogy nem vagy sértett. De, az vagy. Ha nem lennél, kihagytad volna a körítést, elég lett volna, hogy szabálytalanul számláznak, tegyél-e feljelentést. Most azt várod, hogy álljunk melléd, mert a főnök szemét...

2015. nov. 22. 09:07
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de szerelőként - és nem lenézésből - gondolom fingod nincs a könyveléshez.

Hallottál a nagypofájú főnöktől valami félinformációt a folyosón és ebből leszűrted, hogy 10 éve hibásan számláz?

Ó, hát hogyne...

Szerintem inkább örülj, hogy megszabadultál tőlük és élj boldogan...

2015. nov. 22. 09:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

jól mondják: a sértettséged megvan, csak magadnak sem akarod beismerni.

és tény, hogy néha az ember elnéz ezt-azt, de hogy minden egyes könyvelő, minden egyes adóellenőr, minden évben minden NAV-adóbevallást ellenőrző ügyintéző elnézze ugyanazt, ráadásul 10 éven keresztül... ilyen a mesében sincs.

odadobták neked a csontot, te meg rágódsz rajta. ha volt is hiba, amire rájöttek, van elehetőség önellenőrzésre, ekkor csak az elmaradt adót kell befizetni, de nincs büntetés. hülye lenne egy 100 milliós büntetést kockáztatni úgy, hogy tudja, a sértett kis autószerelője bármikor felnyomhatja.

szerintem még várja is, és ha kijön a hatóság, majd jót nevet a markába.

az új nyugodt munkahelyedről lemondhatsz, ha sértettségből feljelented. írtad, hogy belterjes a szakma, azaz beszélsz még a régi kollégákkal, ők is mehetnének utánad az új helyre, stb. ha híre megy, hogy te felnyomod a céget, ha nem tetszik valami (és ne aggdj, híre megy, még akkor is, ha névtelenül teszed), akkor szerinted az új helyen hogy fognak hozzád állni? megsimogatják a kis buksidat?

fix, hogy semmit nem fognak elmondani neked, semmibe nem vonnak be, és nem fogsz borítékban év végi adómentes prémiumot kapni, mert ezért is képes vagy feljelentést tenni. a többiek majd kapnak, de hülyék lennének elmondani, hisz akkor ők is elveszítenék.

a vége pedig nagyon nagyképű volt. magadat mindenkinél többre tartod, szerinted mindenki más hülye, nem ért a munkájához, ehhez képest mégis ott dolgoznak, nem? hülye a sok autószerelő, hülye a főnök, hülye a könyvelő, hülye az adóhatóság, egyedül csak a szakmunkás az okos.

de az volt a legdurvább, hogy láttad rajta azt az arckifejezést, hogy mennyire sajnálja, hogy elveszített téged. hát ezen majdnem röhögtem egy hangosat. igen, biztos nagyon sajnálja... :D

biztos nincs még egy szerelő, akinek van tapasztalata! a következőnek is lesz, és profi szakember lesz, kap majd 50 ezerrel többet, és boldogan vállalja el a munkát.

de ilyen arckifejezést, akárhogy erőlködök, el se tudok képzelni. szeretted volna ha így van, de a főnök arckifejezése nem emiatt volt szomorú, hanem hogy újra összefutottatok. kb. azt gondolta, hogy na, már megint itt van ez a kis hisztis okoskodó majom, aki mindent jobban tud.

2015. nov. 22. 10:15
 14/15 anonim ***** válasza:
20%

szerintem még várja is, és ha kijön a hatóság, majd jót nevet a markába

Pont erre gondoltam, simán megteszi, hogy elterjeszt valami lehetetlent, várja, hogy a dolgozó feljelentse, majd szépen feljelenti ő is rágalmazásért...

2015. nov. 22. 10:50
 15/15 anonim ***** válasza:
20%

Így van. Dobj magad mögé egy égő gyufát, és gyújtsd fel vele a múltat. Ennyi.

Nincs min rágódni, láthatóan az élet kárpótol mindenért anélkül is, hogy másokat beköpj. Nem lehetetlen, hogy Te jönnél ki belőle vesztesként, ahogy előttem már írták.

Majd lecsitul benned ez a dolog (lehet, hogy évek múlva), és akkor megnyugszol.

2015. nov. 23. 05:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!