Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Külföldiként kikerülhetem az...

Külföldiként kikerülhetem az adó és vám kötelezettséget?

Figyelt kérdés

Kínából szeretnék rendelni egy telefont, erre még menne az adó és vám...

Egyben szerb állampolgár is vagyok. Amikor Magyarországon veszek egy terméket, akkor vissza tudom kapni az áfá-t. Ez alapján gondoltm azt, hogy van lehetőség vám és adó nélkül átvenni a telefont, mivel a Kínából rendelt telefont úgy is kiviszem az országból.

2015. nov. 17. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
nem
2015. nov. 17. 23:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Az áfa meg a vám nem egy kategória. Nincs erre lehetőség, amelyik országban átveszed ott kell fizetni (magyarul ha Szerbiába rendeled ott is ugyanúgy kéne mint itt). Gondold már el mennyi pénzt lehetne így megspórolni, mindenki ezzel szórakozna, hogy másik országba rendel utána meg haza viszi ingyér :)
2015. nov. 17. 23:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Akik amerikávan élnek és drága cuccokat küledenek haza a szülőknek ők egy lengyel futárszolgálatot használnak általában, a neve nem jut eszembe, de azért, mert a lengyelek nem vámolnak le semmit szinte onnan meg egyszerűen egy kocsival átkocsikáztatják magyarországra... Ha van lengyel ismerősöd esetleg így lenne értelem bár egy telefon miatt nem hiszem, hogy érdemes lenne ennyit vacakolni.
2015. nov. 18. 07:44
 4/5 anonim ***** válasza:

A magyar adótörvények a magyar határon belüli gazdasági események adózására vonatkoznak. E tekintetben mindegy, hogy milyen állampolgár vagy!

Kizárólag a személyi jövedelemadó-törvényben van arra lehetőség, hogy a 2x-es adózás (itthon és külföldön) elkerülése érdekében "államközi megállapodások" alapján csak egyik helyen kelljen megfizetni. De ez csak az SZJA-ra vonatkozik, minden más adót, vámot meg kell fizetni itt!!!

2015. nov. 18. 08:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2015. nov. 18. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!