Adófizetési kötelezettséget mekkora összeg alatt nem kell teljesíteni?
Nem találom, hogy hol van leírva. tudom, hogy párszáz forint. 100? 200?
A még megfizetendő szja-m 102 ft. Nem akarok úgy járni, hogy esetleg 2 ft miatt megbüntetnek...
"A 100 forintnál kisebb összegű személyi jövedelemadót, egészségügyi hozzájárulást,
járulékot, különadót, ekho-t, valamint ekho különadót nem kell megfizetnie, azt az állami
adóhatóság sem téríti vissza!19"
6. oldal
A 100 forintnál kisebb összegűt...!
A Tied 102 forint. A kerekítés szabályai szerint 100 forintra kell kerekítened, tehát nem kell megfizetni.
Ha pld. 104 forint lenne, akkor 105 forintra kéne kerekítened, és befizetned is 105 forintot kellene, nem pedig csak 5 forintot!
Nem azt mondja a törvény, hogy 100 forintit nem kell megfizetni és vissza sem térítenek, hanem 100 forint alatti adókülönbözetet nem kell megfizetni, és vissza sem térítenek. Ami ennél több, azt az első forinttól kell!
A héten (!) megkaptam a csekket. Nincs rajta összeg, szóval ráírtam, ma adom fel.
102 ft, tehát 100 ft-ot fogok fizetni a postán.
Nem tudom, ez kinek jó. Többe került a papír meg a postázás, mint amennyivel tartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!