Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit jelent az hogy számlaképes...

Mit jelent az hogy számlaképes vagyok?

Figyelt kérdés

Egy példa:

Kisteherautóval munkát keresek "számlaképesen", belföldi árufuvarozói szakvizsgával.

Meg hogy " számlaképes vagyok"

Azt jelenti hogy tud adni nyugtát ill. számlát pecséttel, vagy rászámolja az áfát? Minden egyéni vállalkozó és cégek számlaképesek?

Valaki magyarázza már meg, igen megköszönném, még kezdő vagyok! -)

2010. márc. 19. 21:03
 1/3 anonim válasza:

Igen a válaszod helyes! A kérdésed tartalmazza a választ is.

A vállalkozók,cégek stb,stb számlaképesek:)

2010. márc. 19. 21:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Óh, köszi! Már lassan fejlődök!-)
2010. márc. 19. 22:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Számlaképes: Van adószáma és kibocsájthat számlát, nyugtát (A nyugtán nem szerepel a vevő neve, címe és az eladott áruk, igénybevett szolgáltatások megnevezése, a számlán igen) Társas, és egyéni vállalkozók, őstermelők, adószámos magánszemélyek adhatják ki. A kibocsájtónak kell lennie adószámának (nem adóazonosítójelnek) és fel kell tüntetnie a számlán, nyugtán.

Az, hogy ÁFAt számol-e, függ attól, hogy ÁFA körös, alanyi mentes, vagy tárgyi mentes.

A számlán fel kell tüntetni-e az ÁFAt is: ha felszámolta, akkor azt, hogy hány százalékot, ha nem számolta, akkor azt, hogy alanyi, vagy tárgyi mentes.

2010. márc. 20. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!