Ha magánszemély vagyok, és szeretnék számlaképes lenni, hol kell ehhez adószámot igényelni, és kb. milyen átfutási időre számíthatok?
Az apehnál szerintem, de biztos hogy ki akarod váltani a vállalkozóit??Már csak azért is kérdezem, mert párom is szerette volna kiváltani és a könyvelőnk azt mondta neki, hogy csak akkor váltsa ki ha nagyon muszáj, mert ahogy kiszámolta, azokat a járulékokat kell kifizetned,ami a kereseted 65%-a akkoris ha van bevétel, ha nincs.. szóval eléggé meggondolandó hogy mit és hogyan.
De nem akarok negatívista lenni: Sok sikert hozzá! :)
Köszönöm szépen a segítséget.
A 2. válaszolónak: Nem a vállalkozóit szeretném kiváltani, bizonyos tevékenységeket magánszemélyként is végezhetünk, de arról is számlát kell adni, és ehhez kell nekem ez az adószám.
Mégegyszer köszönöm!
nekem is van ilyen, 100-200 egy számlám összege.
Arra figyelj, hoyg amikor igényeled, akkor több tevékenységet is megnevezhetsz, viszont utólag bővíteni pénzbe kerül. Érdemes átgondolni, inkább többre kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!