NAV-adóellenőrzés. Teendők?
Először is: fejmosást, bunkóskodást nem kérek, értelmes válaszokat szeretnék. A történetem a következő:
Ebay-ről rendelgettem, azokat adogattam el itthon,Magyarországon, bejelentés,vállalkozás nélkül.facebookon. Muszáj voltam plusz pénzt hozni, mivel 18 évesen egyedül élek, és sajnos ezt kellett tennem- A kedves volt párom, akivel szakítottam, bosszúból feljelentett a NAV-nál.(igen,tudom, hogy lehet valaki ekkora paraszt,mikor tudja, hogy milyen anyagi háttérben élek)A navtól jött a megbízólevél, x időpontra meg kell jelennem, minden igazolással, ami igazolja a jövedelmemet 2014 januártól 2015 augusztusig. 2014 októberig diák voltam, 2014 novembertől 2015 áprilisig csak ez a "munkám volt", 2015 áprilistól munkakereső voltam, illetve alkalmi munkákból éltem, ennek a bizonylatai mind a kezemben vannak. Egy hónapja van fix állásom, (hálistennek),amit szintén tudok bizonyítani papírokkal is.
Konkrétan a megbízólevélben ez áll: egyes adókötelezettségek ellenőrzése.
A facebookos oldalamat megszüntettem, mentem, ami menthető. Esetleg valami tanács, hogy mit tehetek?
Még egyszer kérem,normális válaszokat kérem, az élettől megkaptam már a fejmosást. Köszönöm!
Na várjunk csak, ha örököltél és azt adtad el, akkor nem jó a hagyatéki tárgyalás jegyzőkönyve? Vagy abban nem szerepeltek felsorolva (kis érték miatt) ezek a tárgyak?
Vagy mi volt a probléma, hogy nem tudod bizonyítani, hogy honnan van. Bocs, ha kicsit értetlen vagyok :-)
Még nem tudom mi lesz, mert folyamatban az ügy, annyi, hogy kaptam bírságot adószám nélküli értékesítés miatt, mert az értékesítésemet "üzletszerűnek" minősítették és mert nem adtam számlát!
A bevallásaimat vizsgálják, szerencsémre készítettem bevallást az eladásokról, csak ha "üzletszerű" akkor kevesebb adót fizettem a kelleténél szóval adóhiány, bírság az adószám miatt és adóbírság kiszabása várható - szerintem!Remélem azt értékelik, hogy bevaláást készítettem az eladásokról, szóval tényleg nem elsunnyogni akartam az adózást, csak elrontottam, nem értek hozzá sajnos és ez sokba fog kerülni most! Van papírom róla, fényképezőgéptől régi könyvekig szinte minden ingóságot eladtam amit örököltem...
Köszi kérdező a tudósítást - még egész "olcsón" megúsztad, Hála Istennek.
Tudom, 50 ezer ft sok pénz - nekem is - a "semmire", de van ismerősöm, akinek a könyvelője hibázott, mégis az illetőnek került több százezer ft-ba :-(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!