Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Köteles vagyok adót fizetni...

Köteles vagyok adót fizetni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Házi készítésű tárgyakat szeretnék eladni.

Régebben csináltam magamnak egy napkollektort és már nem kell. Így arra gondoltam eladom az ebay-en, vaterán, stb.

A másik dolog, amit eladásra bocsátanék az egy weboldal, amit én készítettem. Ezt viszont csak ebay-en adnám.

Design, domain, forráskód ezek külön külön is vásárolhatók lennének.

Egyszeri eladásokról lenne szó. Tehát semmiképpen vállalkozásról, vagy üzletszerű rendszeres tevékenységről.

Milyen adókat kell fizetni és engedély kötelesek-e ezek?

#adózás #használtcikk #házi készítésű cikk
2015. okt. 19. 14:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint simán belefér a magánszemélyes ingóságértékesítés kategóriájába. Tehát nem üzletszerű.

Nem kell rá engedély, és évi 600 ezer forint bevételig nem kell bevallani és SZJA-t sem fizetni utána.

2015. okt. 19. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!