Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell-e a külföldi jövedelmem...

WheneverYouWant kérdése:

Kell-e a külföldi jövedelmem után adózni és mennyit?

Figyelt kérdés
Magyarországon élek, itt van munkahelyem is. Onnan rendben fizetem az adót viszont most lett egy külföldről származó jövedelmem is (Egyesült Királyság) és nem tudom hogy ez után szükséges-e illetve mennyi adót kell fizetni.

2015. okt. 18. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy kint megfizetik-e utána a járulékokat vagy sem. A könyvelőddel konzultálj erről bővebbben inkább szerintem.
2015. okt. 18. 10:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem lettem okosabb. Könyvelőm meg 11 darab van... Melyiket kérdezzem meg?
2015. okt. 18. 11:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk amelyik a bérszámfejtésedet csinálja és naprakész a járulékfizetésből.
2015. okt. 18. 18:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha nem lett volna egyértelmű az irónia akkor had közöljem egyértelműen hogy nincs könyvelőm.. magánszemély vagyok nem cég... Légyszi írjon valaki aki otthon van ebben.
2015. okt. 18. 18:57
 5/7 HSz76 ***** válasza:
Ha nem fizettél adót utána ott, akkor itthon kell. Mindegy honnan származik a jövedelmed, az adó mértéke a jövedelem típusától, nagyságától függ. Szja 16%, és Eho-lehet még.
2015. okt. 19. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:

"magánszemély vagyok nem cég..."

Ettol meg konzultalhatsz egy konyvelovel, sot. 5-10ezerert szerintem talalsz egyet, aki valaszol minden kerdesedre, es megiscsak egy szakembertol kapsz valaszokat.

2015. okt. 19. 14:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg a jövedelem szerzés helyén (országában) kell megfizetni az adót is.

Az unió tagországai között kettős adósát kizáró egyezmény van érvényben. Ez azt jelenti, ha kint már leadóztad, akkor itthon nem kell adózni, és még csak bevallani sem.

Mivel az Egyesült Királyság uniós ország, ezért ha kint vontak belőle adót (tök mindegy, hogy tovább fizették-e az államnak vagy sem), Te ott már leadóztad, tehát nem kell. Erről általában küldenek igazolást is részedre.

Ha nem vontak, akkor mo-i jövedelmeddel együtt be kell vallani és megfizetni utána a 16 % SZJA-t. Ez a követő év május 20-ig esedékes.

2015. okt. 19. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!