Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nyertem egy kvízműsorba...

Nyertem egy kvízműsorba 250.000-ft-ot de azt mondták személyi jövedelemadó beadásakor be kell vallanom, mennyit kell utána fizetnem nyereményadóként?

Figyelt kérdés

Említették még azt is, hogy egy ügyes könyvelő a befizettett nyereményadót visszatudja igényelni.

Írjátok le pontosan mennyi összeget kell befizetnem a nyeremény után!

2008. szept. 9. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Nincs erre külön rubrika? Nézd meg az előző bevallásodban. Ha letöltöd a programot, akár ki is számolhatod.
2008. szept. 9. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

25% a nyereményadó a pénznyeremény után. Ezt be kell fizetni a következő adóbevallásodkor. Egy okos könyvelő akkor tudja "szépíteni" ezt a dolgot, ha vannak egyéb adócsökkentő dolgaid, gyerekek, lakástakarék és ilyesmi dolgok, amivel lehet "mutyizni" :)

Tehát 62.500,- Ft a fizetendő nyereményadó az összeg után.

2008. szept. 9. 21:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a pénzt meg is kaptad? Mert ez hivatalosan úgy van hogy pénznyeremény esetén a kifizető (akitől nyertél) fizet adót, vagy a nyereményen felül, vagy abból vonja le és csak a csökkent összeget kapod. Szóval elvileg ennek ez a hivatalos menete.
2008. szept. 11. 19:08
 4/4 anonim válasza:
Olvasd át a közöttetek létrejött szerződést, hogy abban mi áll. Elvileg a kifizetőnek kell(ene) levonnia a 25 % adót, de találkoztam más gyakorlattal is. Ha a szerződésben az áll, hogy ö vonja le és fizeti be, Neked csak az év végi bevallásodba kell beállítani. Ha nem vonta(ja) le, akkor viszont az adóbevallásoddal egyött Neked kell befizetni az adót
2008. okt. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!