Adóbehajtást hogyan tudom kikerülni?
27 éves vagyok. Apám elhagyott minket 25 éve (el is váltak), nem fizetett gyerektartást, és nem láttuk azóta (szerencsére, mert alkoholista volt), egy évig lakott nálunk bejelentve, a lakás nagyapámé nevén volt. Kereste a rendőrség a gyerektartás miatt, nem sokat tudunk az ügyről a kapcsolat teljesen megszakadt. Nagyapám meghalt, és anyukám nevére lett iratva a lakás.
Pár hónappal ezelőtt jött egy levél a nav-tól apámnak címezve, majd még egy. Mentek is a kukába. Tegnap ismét kaptam egy levelet, gondoltam felbontom:
Szeptember 14-én adóvégrehajtás céljából felkeresnek minket, és fel is tőrhetik a zárat ha nem vagyunk otthon, és lefoglalnak dolgokat...
Most erre mit lehet lépni? 12-től nászútra mentünk volna, és üres állna pont a lakás.
Ma felhívtam NAV-ot elmondtam mi a gondom, és mondta a nő, hogy majd visszahívnak, azóta semmi.
Hogy tehetnek ilyet? Mi közöm van egy vad idegen ember tartozásához, amikor be sincs jelentve? Esetleg magát bejelenthette? Miért nem keresi meg a rendőrség? Miért nem hagynak békén minket? Lehet, hogy már nem is él.
Végülis beszéltem a végrehajtóval.
Rendes volt nagyon, mondta, hogy így is ki kell jönnie, de hívjam fel ha hazaértünk, és beszélünk egy új időpontot. Elvileg alá kell írnom pár papírt/jegyzőkönyvet, hogy nem lakik nálunk.
No látod! Így most már te is megnyugodtál, és a végrehajtó is azt érzi, hogy nem bújkálás miatt nem nyitjátok ki az ajtót, és eszébe sem fog jutni, hogy feltöresse a lakást!
Mikor jöttök vissza???
Babonából csak esküvő után szoktam gratulálni!
Majd jelentkezz, ha megjöttetek! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!