Kata egyéni vállalkozóként mit tudok elszámolni?
Értékesítésre beszerzett áru összegét amit számlával tudok igazolni le tudom vonni a bevételről?
Értem azt pl veszek egy cipőt 3000ft-ért és eladom 3500Ft-ért akkor a bevételem ugye 500Ft jól számolok?
Semmit. Pont erről szól, hogy nincs tételes elszámolás.
Nem jól számolsz, mert a KATA-nál a bevétel ilyenkor nem 500 ft, hanem a 3.500 ft, nem lehet semmilyen költséget leírni.
Tehát ha nagy mennyiségű árut forgalmazol, akkor nem biztos, hogy megéri KATA-snak lenni.
Köszönöm a segítő választ.
De ha így kezdtem neki akkor év közben átválthatok más fajta adózásra ahol ezt el tudom számolni?
Hááát, mivel az adózásban adóév van, év közben nem hiszem, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Illetve, ha bevételként átléped az évi 6 millió forintot, akkor elveszted az alanyi adómentességet és áfaköteles leszel, meg + még másfajta adó is jön rá.
Ha beírod a google-ba, hogy NAV KATA, akkor kihozza a 61.sz füzetet, abban elég részletesen le van írva minden. Ha ennek ellenére sem tudsz valamit, akkor NAV vagy könyvelő - ne hagyatkozz az itteni válaszokra. Még rám se :D ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!