Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaptam egy sms-t fizetési...

Kaptam egy sms-t fizetési felszólítással, de a cég nevéről soha nem hallottam, ilyen esetben mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Az Intrum nevezetű valamitől kaptam ma egy sms-t hogy hamarosan esedékessé válik a fizetési kötelezettségem. Soha a büdös életemben nem hallottam a cégről még, egy iktatószámra hivatkoznak. Szerintetek mi lehet? ÉN azt gyanítom hogy esetleg egy félrement sms, mert soha nem hallottam még erről a cégről, szervezetről, csoportról, azt sem tudom hogy kik vagy mik.

2015. aug. 24. 08:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Az intrum adósságbehajtó cég.

Régen én is belefutottam, a "Szülők lettünk" kiadványt rendeltük meg, havonta kaptuk a lapot. Majd Voltak anyagi gondok, és az Volt hogy a fontos dolgok be lettek fizetve, ez meg nem, azzal a címszóval, hogy majd nem küldik ha nem jön pénz. (akkoriban még sok dolog így müködött)

Mi voltunk a hülyék, mert men mondtuk le és pár hét múlva a küldö cég átadta ennek a behajtó cégnek (Intrum Justicia egyébként), és azok meg pár Ezer Ft kezelési díjjal megtoldva elkezdtek zaklatni levélben és sms-ben. Ez a profiljuk.

Van valami amit esetleg nem fizettetek be?

2015. aug. 24. 09:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Jól írja az első. Egy behajtócégről van szó. A behajtócég csak akkor jelenik meg, ha az adós nem fizeti a tartozását és akiknek tartozik azok átadják/jobban mondva eladják a tartozásodat a behajtócégnek. Ők viszont keményen kikövetelik, rátéve a maguk közvetítési díjukat.
2015. aug. 24. 09:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha nem a tiéd a tartozás hívd fel őket és kérd hogy töröljék a számot a rendszerből. Én is így jártam.
2015. aug. 24. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Vagy pénzlenyúlási kísérlet....
2015. aug. 24. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Intrum Justitia. Valószínű vagy elírták vagy elütötték a számítógépbe vitelkor a számot, vagy a szám előző tulajdonosáé.

Hívd fel őket azért, nem-e valaki visszaélt az adataiddal!

2015. szept. 28. 02:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is kaptam ilyen smst.

Ha nem tartozok, akkor ez nem számít zaklatásnak?

Az a bizonyos sorszámba benne van az évszám is. Abba az évben kezesnek nem mentünk el, és kölcsönt se vettünk fel. Banki tartozás se volt. Sőt még mobiltelefon se.

Telefonszám amire küldték, nincs 2 éve hogy használom.

Nagyon remélem hogy a régi telefonszám tulajdonosé a dolog.

2015. dec. 22. 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Újabb sms még nem jött azóta. Hivatalos ha az adatokkal, értékkel kapcsolatos minden infó a tértivevényes levélbe van.
2016. jan. 6. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!