Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi plusz költséget kellene...

Mennyi plusz költséget kellene fizetnem?

Figyelt kérdés
Kínából rendelnék egy 500Ft értékű nyakláncot. Ha jól olvastam, akkor 22Euro alatt az EU-n kívülről behozott termékekre nem számolnak fel se vám költséget, sem ÁFA-t. Olvastam viszont, hogy ha megjön a csomag küldenek egy levelet. Itt be kell írni a csomagról az infót (termék megnevezés, darab szám, ár stb.) és ki kell választani a vámkezelési megoldások közül egyet. A postai vámkezelés díja 2000Ft ha jól tudom. Tehát ha megrendelem a 500Ft értékű nyakláncot, akkor úgy számoljak, hogy hiába nem kell se vámot sem áfát fizetnem, a 2000Ft postai vámkezelést rászámolják így 2500Ft-ra fog kijönni a csomag?
2015. aug. 22. 15:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a csomagon látszik, hogy 500 Ft volt az értéke, vagy nem akar vele foglalkozni a vámos, akkor simán megjön.

Ha mégis fennakadna, akkor küldenek egy levelet, hogy léci igazold a termék árát. Ekkor pdf-be el szoktam nekik küldeni a megrendelőt az eladó honlapjáról és a bankodból az utalás kivonatát és ha úgy látják, hogy ez okés, akkor simán megjön.Ha nem küldesz semmit, akkor felbontják a csomagot és úgy állapítják meg az értékét.

Ha 22 EURÓ alatt vagy, akkor nem kell fizetned semmit se. Nekem már 2x volt fölötte, be is kérték az adatokat, mégsem kellett fizetnem. de van olyan ismerős akinek kellett.

Röviden: nem kell fizetned a 2000-et. Ha jön a levél, akkor küldöd a 2 doksit és utána megjön a cucc. De valószínűleg nem fog jönni.

2015. aug. 22. 15:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ. :)
2015. aug. 22. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!