Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha három tulajdonosa van egy...

Ha három tulajdonosa van egy ingatlannak megteheti-e az egyik ( a másik kettő tudta, beleegyezése nélkül) hogy szerződést köt egy ingatlanközvetítői irodával?

Figyelt kérdés
én úgy gondolom nem, nekem az a sejtésem mind a három tulajdonos szükséges egy ingatlanközvetítői szerződés aláírásához. viszont ha ennek ellenére még is megtörténik mi lehet a teendő?

2015. aug. 9. 13:21
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
nem vagyok én semmi jónak az elrontója, de nagyon úgy nézett ki ez a dolog hogy a hátunk mögött intézkedtek ebben az ügyben ... (persze semmire sem mentek volna ) és nagyon ellenszenves nekem ez a viselkedés. köszönöm még egyszer :)és a tanácsot is.
2015. aug. 9. 15:33
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

A másik két tulajdonos el akarja egyáltalán adni a részét?

Ha igen, és sikerült is vevőt találni, akkor felmerül egy elég fontos kérdés:

az ingatlanosnak járó százalékot miből vonják le?

annak az egy embernek az 1/3 részéből, aki a szerződést kötötte, vagy az ingatlan vételárából?

Mert az ár függvényében mondjuk fél millió, vagy 1 millió is lehet a jutalék. (meg persze jóval több is)

Kérdés, hogyan szól a szerződés, hogy aki aláírta, esetleg titeket is képvisel-e.

Ügyvédnél ez hogy működik, a vevő letétbe helyezi a pénzt, amiből előszöt ki kell fizetni az ingatlanost, meg az esetleges hitelt, és a maradékot osztják 3 felé?

vagy a vevő kinek utal? én 1/1 tulajdonú házat vettem meg, de mi van, ha 3 tulaj van?

nekem mint vevőnek 3 utalást kellene kezdeményeznem?

és amikor egy örökölt ingatlannak 12 tulajdonosa van?

tényleg járjatok utána, nehogy megkopasszanak titeket egy olyan szolgáltatás nevében, amit ti nem is kértetek.

2015. aug. 9. 17:16
 13/14 A kérdező kommentje:
ez tényleg érdekes.. ennek utána járok. köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem:)
2015. aug. 10. 05:36
 14/14 anonim ***** válasza:

10-es !

nem lehet elhúzni.

régen legalábbis szabályozva volt, hogy hány napon belül kell eldöntenie, hogy kell-e annyiért, vagy nem.

Az ingatlanosnak meg egyértelműen annyi jár, amire szerződtek.

2015. aug. 10. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!