Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 16 éves diákmunkásnak jár...

16 éves diákmunkásnak jár valami adó kedvezmény?

Figyelt kérdés
Ma kaptam meg a papírt, hónap végén bruttó 78.500 FT-ot fogok kapni. Nekem azt mondták hogy ez nettó körülbelül 52.000 FT. Én ezt kicsit sokallom, hogy több mint az egyharmadát vonják le. Eddig úgy tudtam diákmunkánál olyan 10-15% amit levonnak. Kérdésem az hogy miután megkaptam a fizetésem, nem tudok visszaigényelni ebből az összegből valamennyit? Elnézést hogy nem értek ehez de ez az első munkám. Válaszokat előre is köszönöm! :)

2015. aug. 5. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az SZJA 16%. Ha iskolaszövetkezeti jogviszonyban vagy, akkor ennyit kell fizetni, és nem többet. Így 65940 lenne a nettó.

Ha nem iskolaszövetkezeti jogviszony, hanem normál munkaviszony, akkor az SZJA mellett 18,5% ilyen-olyan járulékot is fizetni kell, vagyis az összes teher 34,5%. Ekkor 51417-re jön ki a nettó.

Azt te tudod, milyen jogviszonyban vagy...

Adókedvezmény nem jár csupán az életkorod vagy a tanulói jogviszonyod miatt.

2015. aug. 5. 10:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Gondoltam :\ Köszönöm a válaszodat! :)
2015. aug. 5. 10:41
 3/3 anonim ***** válasza:
16% az SZJA a diákmunkabérre. Ez rendes dolgozóknak még sokkal több. Üdv Magyarországon!
2015. aug. 5. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!