Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ado kedvezmeny igenyles hogyan?

Ado kedvezmeny igenyles hogyan?

Figyelt kérdés

Hello.

Masfel eve lakok a parommal,(elettarsi kapcsolatban) 3 gyereket nevelunk kozosen.

A kerdesem pedig az lenne, hogy jogosult lennek-e adokedvezmenyre, tobb mint egy eve eggyutt lakunk, a munkahelyemen az adobevallasban nem lett feltuntetve.

utolagosan vissza lehet igenyelni az adokedvezmenyt, illetve eggyaltalan jogosult vagyok ra ugy hogy mind a 3 gyermek mostoha?

2015. máj. 22. 21:20
 1/6 anonim válasza:
Adóhivatalba aszem 16F
2015. máj. 22. 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Neked sehogy!
2015. máj. 22. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Van egy család, ahol a párodnak van 3 saját gyermeke, és élettársak vagytok. 2014. évben mind a 12 hónapban egy háztartásban éltél velük. 3 gyermek után, 12 hónapon keresztül jogosult a párod családi pótlékra, és 2014. év egyik hónapjában sem kapott utánuk EGYEDÜLÁLLÓSÁG címén családi pótlékot.

Ha ez a helyzet, és Ő nem tudta a családnak 2014. évre járó családi kedvezmény összegét érvényesíteni, vagy csak egy részét tudta, akkor Te is jogosult vagy az adóbevallásodban helyette vagy Vele együtt érvényesíteni a fennmaradó összeget, függetlenül attól, hogy mostoha gyermekek és nem vagytok összeházasodva.

Légyszíves írd meg, hogy a fentiekben általam felvázoltak helyesek-e, ha nem, akkor mi volt 2014. évre a tényleges szitu, és megírom, hogy a továbbiakban mi a teendő azért, hogy ami jár a családnak, azt meg is kapja.

2015. máj. 23. 06:42
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Kedves elottem "szolo".

Jol ertelmezted a bonyolult megfogalmazasom.

Sem a parom, sem en nem igenyeltunk adovisszateritest es egyeb jellegu tamogatasokat.

Mi a teendo, es hogyan tudnam vissza igenyelni az adovisszateritest.

Elore is koszonom a segítseget!

2015. máj. 23. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben, a beadott bevallásokat önrevízió keretén belül módosítani kell!

Ha már eleve az "alapokkal" sem vagy teljesen tisztában, akkor az itt a gyakori kérdések oldalán nem fog működni.

Én szívesen megcsinálom, de ahhoz látnom kellene a beadott bevallásokat, azokat az igazolásokat, ami alapján elkészültek és tudnom kellene, hogy ki mit szeretne ténylegesen érvényesíteni.

Valamint a gyermekek adatait (legalább a teljes nevüket és adóazonosító jelüket), ha adóazonosítójuk nincs, akkor az alapadatokat (neve, születési helye, ideje, anyja neve, lakcíme).

Továbbá azt, hogy 2014. évben minden hónapban mind a 3 gyermek után jogosult volt a párod családi pótlékra, és egyik hónapban sem vett igénybe egyedülállóknak járó magasabb összegű családi pótlékot.

Ha ezek adottak, akkor én készre megcsinálom a bevallásokat, és e-mail címre elküldöm. Csak ki kell nyomtatni valahol, aláírni és beküldeni.

A fentiekhez viszont nagyfokú bizalomra van szükség a részetekről. Azt Te döntöd el, hogy megadod nekem (egy idegennek) vagy sem...

Ha nem, akkor érdemben nem tudok segíteni, keresned kell a környezetedben egy olyan illetőt, aki ért hozzá és megbízol benne annyira, hogy megcsinálja az önellenőrzést helyetted.

2015. máj. 24. 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:

2016-os adóbevalláshoz formanyomtatványt honnan tudnám letölteni?

Ugyanis tavalyi évben a munkahelyemen elkészítették és elektronikusan beküldték, ebből adódóan én az idén még nem kaptam meg az adócsomagom.

2016. febr. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!