A nav inkasszója meddig lesz a bankszámlámon, ha azon nem volt pénz amikor rátette? Azóta se került rá pénz. Mikor használhatom a számlámat megint, anélkül, hogy a nav lenyúlná a pénzemet?
Hiába okoskodsz, a tartozásod akkor is megmarad, és ha nem fizetsz, idövel jönnek a végrehajtók,es visznek, amit csak tudnak.
Ha meg netán most nincs semmid, akkor sem évül el, hanem ahogy lesz bármi jövedelmed vagy vagyontárgyad, lecsapnak rád.
5/12 vok...
Én mikor a bankban rákérdeztem mondta az ügyintéző,hogy meddig lesz rajta ez a Nav-os dolog...
Mivelhogy arra használom a számlámat,hogy erről utaljam a hitelem visszafizetését,érthető,hogy nem szeretném ,ha ezt elvonnák..ezért is inkább a páromét használtam addig amig le nem vették róla..
és itt jegyezném meg,téves dolog azt képzelni,hogy nem évül el,mert igenis 5év után elévül a dolog,ha nem tudják sehogysem behajtani...nézz meg egy jogi forumot,ott leirják,én is ott olvastam..
de azt javaslom,hogy kérj részletfizetést vagy mérséklést ,esetleg elengedést...stb.. írsz egy levelet beküldöd,az nem telik kb. 150,-hátha...
Vicces... :)
Hát tényleg évül, de ha végrehajtás alá vonódott, akkor már nem olyan egyszerű a dolog, mintha csak "elfelejtődött" volna. Mivel inkasszó van a számládon, ezért a tartozásod már bizony végrehajtás alattinak minősül.
Ha nincs semmid, akkor behajthatatlanként kezelik. Ez nem egyenlő az évüléssel! Annyit jelent csak, hogy onnantól kezdve nem számolnak rá késedelmi kamatot. De a tartozás még fennáll!
Én sem szívesen adózok, mint ahogy más sem - gondolom.
Főleg nem stadionokra. De mivel nem csak én döntök abban, hogy ki vezesse az országot, egy fecske pedig nem csinál nyarat, ezért el kell fogadnom, amit a többiek "döntöttek" a népszavazáskor.
Feltételezem, akkor sem szívesen adózol majd, ha nem stadionokra költenék, hanem arra, amire Te szeretnéd. :)
Kedves Kérdező!
Próbálkozhatsz kikerülni a törvény hatálya alól, még az is meg lehet, hogy sikerül, és nem fogod a felhalmozódott adótartozásodat befizetni!!!
De jusson ez az eszedbe, amikor majd sorba állsz az
- ingyenes orvosi, kórházi ellátásért
- zúgolódsz az utak állapota miatt
- nem tudod a csemetédet beadni az óvodába helyhiány miatt
- stb. stb.
15-öske, amint közcélokra költik majd a beszedett adókat én leszek az első a pénztárnál aki befizeti az adót. Becsszó...
16-oska, na viccelj mán, a felcsúti csüngőhasú 80 milliárdot vont ki a felsőnktatásból és 120 milliárdot az egészségügyből miközben 350 milliárdot költ a hobbijára, labdarugdosásra. Na erre gondolj, te szerencsétlen, amikor adót fizetsz.
16-oska vagyok!!!
Majd akkor legyen ilyen nagy szád, amikor az általad be nem fizetett adóból kifizeted az én gyógyszerem költségét!!!!
Mert amíg te + a hozzád hasonlók elcsalják az államtól az adót, addig a gyógyszerek ára, a kenyér, a hús, a tej és hasonlók ára az életben nem fog csökkenni!!!
Mocskos adócsaló vagy, és még te sértegetsz másokat!!!
"követelőzni kezdenek, szóval ebben nem érdemes bízni. Mivel a nevemen se ingatlan, se ingó vagyon nincsen és jövedelmem sincs, és nem is lesz"
Most igazából te b'szol ki a navval, vagy az élet veled? Marha jó életed lehet, ha semmid nincs, és a következő évekre is ezt tervezed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!