A nav inkasszója meddig lesz a bankszámlámon, ha azon nem volt pénz amikor rátette? Azóta se került rá pénz. Mikor használhatom a számlámat megint, anélkül, hogy a nav lenyúlná a pénzemet?
Két rossz hírem van:
1. A NAV inkasszó NEM KERÜL LE róla, amíg nem törleszted KAMATOKKAL együtt a tartozásodat.
2. Ha nem is kerül pénz a számládra, attól még a bank felszámol kezelési költséget, illetve a ki nem fizetettekre még kamatot is zsámol, úgyhogy rövidesen a bank felé is hatalmas tartozásod lesz.
35 napig áll sorba, ha addig fedezet érkezik rá, akkor automatikusan teljesül
ha nem, akkor a bank sortörlési díjat számol fel és törli az inkasszót
persze a NAV újra benyújtja majd
a számládat addig nem tudod megszűntetni, amíg inkasszó van rajta
Hát akkor tényleg örökre rajta lesz a számlámon az inkasszó, mert én ezeknek ugyan nem adok egy vasat se! De ha jól tudom a bank egy bizonyos tartozás felett (5000?) automatikusan megszünteti majd a számlámat, persze ezek szerint csak akkor, ha éppen nincs rajta inkasszó. Azt meg majd befizetem a pénztárba és ezzel a bank letudva. A nav meg bekaphatja...
Köszi!
Elvileg kell a banktól,Nav-tól mennie egy levélnek amiben benne van,hogy a Nav kb. 1hónapig (de ennek szerepelnie kell a levélben,hogy meddig) rajta lesz a számládon ilyen "sorbánállítás féleség",hogy amivel tartozol azt levonja,de ha nem megy rá pénz addig az időpontig amit megadnak,akkor leveszi róla a Nav és ennyi...
tudom,mert nekem is volt rajta,és addig direkt nem tettem rá semmit...
"mocskok"
... mert nem fizeted be azt, amit más igen?
Attól most vonatkoztassunk el, hogy a NAV-ról beszélünk, ahol szintén emberek dolgoznak, és parancsot teljesítenek, amit a munkáltatójuk ad ki, ugyan úgy, ahogy egy gazdálkodó szervezet esetén is, DE akkor is ugyanígy vélekednél, ha Neked tartozna valaki, aki szeretné a pénzét viszontlátni?
Ahelyett, hogy fizetési kedvezményt, részletfizetést, vagy mérséklést kérnél tőlük, csinálod magadnak a sok-sok végrehajtási költséget teljesen feleslegesen...
Ha a NAV megkeresi a bankot, akkor azt kizárólag azért teszi, hogy foglaljon. Számlapénzt inkasszóval, betétet, széfet lefoglalással.
Az inkasszót addig adják ki a számládra, amíg a tartozás meg nem térül.
"anélkül, hogy a nav lenyúlná a pénzemet?"
Még önérzetes is a kérdező! :-)
..."bekaphatják"...???
A NAV is ezt mondja, és perceken belül a nyakadon ülnek a végrehajtók, és még azt is ki fogják belőled és a közvetlen rokonaid "hirtelen vagyon-gyarapodását" taposni belőled, amit te magad nem adsz ki magadból....
Nehogy azt hidd, hogy ezzel a húzással feltaláltad a tutit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!