Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerződéskötéskor még lehet baj?

Szerződéskötéskor még lehet baj?

Figyelt kérdés

Megkaptam egy állást már volt orvosi vizsgálat, minden papírom megvan. Ilyenkor kell még attól tartanom hogy ellenőrzik az előző munkahelyeimet, mennyi időt dolgoztam ott, stb.?

Csütörtökön kell mennem aláírni, ennyit mondtak, és vinni a papírjaimat.

köszönöm

2015. júl. 25. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Jellemzően elég kicsi az esélye, mivel nem azok szoktak foglalkozni pl a TB könyvvel akik felvettek, és így nem fog látszani, hogy mondjuk rövidebb időt dolgoztál vagy feketén tetted, mint amit az életrajzodba írtál.

Több ismerősöm izgult már ilyesmi miatt soha egyiknek sem lett gondja abból, hogy a papírok utólag nem 100%-ban fedték az életrajzukat.

Ha netán rákérdeznek, akkor még mindig mondhatod, hogy nem tudtad, hogy nem voltál bejelentve arra az időre, és hasonlók.

Ennek ellenére, mivel a próbaidő alatt bármikor indoklás nélkül bármelyik fél könnyedén elköszönhet, ezért természetesen nem lehet kizárni, hogy úgy értelmezze valaki, hogy nem mondtál igazat, és megváljon tőled fél nap után.

2015. júl. 25. 12:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem. Hát köszönöm szépen a választ.

Ez egy munkaközvetítő cég, azon keresztül fogok dolgozni, a munkához amit elvállatam nincsen szükséges gyakorlati idő úgymond, a papírokat pedig annak kell majd odaadni csütörötkön aki eddig is fgadott interjúl stb k miatt.

Bár remélem nem egy kinyomtatott önéletrajzzal fogják ellenőrizni az adataimat.

2015. júl. 25. 12:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak szólok: Erre sem ideje, sem energiája nincs egy cégnek sem. Egyáltalán nem jellemző, maximum a vezető beosztású dolgozóknál. Ott nem mindegy, hogy kire bíznak egy milliárdos nagyságrendű céget...
2015. júl. 26. 10:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Az előző munkahelyről a papirokat akkor veszik elő, ha esetleg táppénzre mégy, mert a táppénz-igénylőre az elmúlt 1 naptári év keresetét kell felvésni havonkénti bontásban!

Akkor fogják elővenni a korábbi papírjaidat, no meg most induláskor csak azt a részt nézik, hogy van-e valami letiltási-levonási kötelezettség a munkabéredből = gyerektartás, stb. stb. Egyébként csak elrakják a papirokat jó helyre.

2015. júl. 26. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!