Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Dolgoztam tavaly nyáron...

Dolgoztam tavaly nyáron kemény 10 napot, a fizetésem nem érte el a 30. 000forintot. Kell-e a papírt kitöltve visszaküldenem amit kaptam APEH-tol?

Figyelt kérdés
Már nem most kaptam 1-2 honapja küldték ki max.Nagy boritékban van, adatokat kér meg hát a szokásos. APu azt mondta hogy nekem nem éri el a minimum mittudoménmit és nem kell visszaküldenem.
2010. márc. 3. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem alkalmi munkavállalói könyvvel dolgoztál, hanem diák- vagy egyéb bejelentett munkát, a kapott igazolás alapján bevallást kell készítened. Az APEH-os bevallásról már lekéstél, úgyhogy önbevalló vagy. A határidő május 20.
2010. márc. 3. 20:59
 2/3 A kérdező kommentje:
És ha nem küldöm be? Apu ezek szerint hülyeséget mondott?
2010. márc. 3. 21:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem küldöd be, az APEH felszólít a bevallásra. Ha ezután sem küldöd be, megkínálhat max 200.000 Ft-os mulasztási bírsággal.

Apukád nem mondott teljesen hülyeséget, mert valamikor (kb.10 éve) bizonyos összeghatár alatt nem kellett bevallást benyujtani.

És most sem kell, ha valaki csak alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozott, és más jövedelme nem volt.

De neked kell.

52/könyvelő

2010. márc. 4. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!