Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az interneten eladott dolgok...

Kérdezlek kérdése:

Az interneten eladott dolgok után hogy működik az adózás?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy munka mellett lehetne még plusz bevételre tenni hogy ha innen onnan beszereznék általam olcsónak vélt árukat, megvenném, és kis haszonnal értékesíteném az interneten. Viszont azt nem tudom hogy így akkor hogyan is működik az adózás, mennyi adót kell fizetni? Azt olvastam hogy éves szinten 600.000 forint alatt nem kell vagy ha éves nyereség nem éri el a 200.000 akkor sem kell. Azt nem tudom, hogy mi van ha ezen érték főlé esnének esetleg a számok, és ezért is vagyok itt. Előre is köszönöm annak aki értelmes értékes választ ad.

2015. jún. 15. 16:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Tehát a lényeg hogy ezt kicsibe nem érdemes csinálni. Ha elkezdeném akkor csaksi ugy érdemes hogy nem havi 10-20ezer forintos haszon a cél, ami fizetés kiegészitésre tökéletes, hanem komolyabb profit. Az vállalkozoit azt igy is ugy is ki kene valtanom mert eselyes a másodalas amihez ez kell.
2015. jún. 15. 21:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Az elmúlt hónapokban vállalkozóként (nem a Vatera a főtevékenységem 40 aukcióm futott - ebből havi 2-3 eladás volt.)

Ahhoz, hogy jelen legyél, nagy erőbedobás kell - min. 100-200 aukció egyszerre (de inkább 1000), de ez rengeteg idő, eladás után személyes átvétel vagy csomagolás, postára menés - nem tudom, főállás mellett ezt hogy, mikor tudnád csinálni... A vevő meg, ha nem kapja meg 2-3 nap alatt a terméket, akkor már gondok adódhatnak.

Megvettek valamit, ma utalt, holnap reggel adom fel a postán.

Szóval nem csak a pénz, hanem az idő is sok, amit rá kell fordítani.

2015. jún. 15. 21:51
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát ezt meg tudnám oldani hogy feladjam a postán vagy személyes átvetelt is elintézni, igazábol a baj vele az hogy ha nem saját dolgokat akar eladni az ember, hanem mondjuk ha egy két dologra ugy gondolom többetér, mint amiért adják és ebböl kis profitot tudnék csinálni, ahhoz sokminden kell és lehet a végén meg se érné. Nem ebböl akartam meggazdagodni, csak egy lehetöségnek gondoltam, hogy esetlegesen a havi keretet megnöveljem 10-15 ezer forinttal, ami pluszba nem volna rossz, de igy akkor nem éri meg. Köszönöm szépen a segitségedet.:)
2015. jún. 15. 22:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Volt olyan ismerősöm, aki egyben a példaképem is volt eladóként, Ő igazán nagyban csinálta és nagyon ügyesen és jól: szuper ruhákat, szép melltartókat, stb. árult, de mára már Ő is "beadta" a kulcsot és abbahagyta, mert

1.- a család rovására ment

2-felélték a tartalékaikat, s elment fix állásba dolgozni.

2015. jún. 15. 22:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, a fix munka az mindig jo, de akkor sajnos ötletelnem kell valamin amibe jobban megéri belevágni. A kereskedést is úgy tünik kicsibe nem eri meg belevágni,mert a munka nagyobb lenne vele, mint a várhato haszon.
2015. jún. 15. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!