Mennyi elmaradástól lehet egy cég apeh végrehajtás alatt?
de elhiheted...
Ha csak egy alkalmazott van heti két órában, és nem utalják át a minimális kis járulékát neg adót, már inkasszóznak.
"Azt nem hinném :)"
Akkor higgy, amit akarsz, csak akkor meg minek kérdezel? :D
Bármekkorától és nem csak a NAV-tól.
Tettünk már ki 40 ezerre is fizetési meghagyást, ami végrehajtássá alakult a nem fizetővel szemben. Persze ez inkább csak ilyen figyelemfelhívó jelleggel történt a fizetési hajlandóság elmaradása miatt, de a NAv is így működik.
Az első cégemnek 3 hónapos késésben lévő 200 ezres járulék elmaradás után, már leinkasszálták az egész összeget.
Már értesíteni sem kötelező azóta, akkor még az volt, ez volt a "szerencsém", annak ellenére, hogy ludas voltam. Így fellebeztem és visszautalták az összeget, majd részletekben fizettem meg a pár hónapos tartozásom.
e-cegjegyzek.hu -n néztem és ez van kiírva a cégre
A végrehajtást elrendelő megnevezése: NAV Pest Megyei Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztály 5
Jogszabályilag az esedékessé vált, de meg nem fizetett tartozás végrehajtás alá vonható. Összeg nagyságától függetlenül. Az adóhatóság 1.000,- Ft alatti összeget nem szokott végrehajtás alá vonni, pedig joga lenne hozzá.
Magánszemélyeknél van az, hogy 500 ezer forint tartozás alatt az adóhatóság általában csak jelzálogjogot jegyeztet be (nem árverezhető), ha van ingatlantulajdona az illetőnek, fölötte viszont végrehajtási jogot és árverésre adják az ingatlant.
Egy önálló bírósági végrehajtó nem jegyeztet jelzálogjogot, Ő kizárólag végrehajt, és árverez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!