Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adó szakkérdésben otthon van...

Adó szakkérdésben otthon van itt valaki? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Valós állítás-e az ma Magyarországon, hogy magánszemély évente csupán kettő darab járművet vásárolhat és adhat el, ellenkező esetben az összes eladott jármű eladási/vagy tax ára után áfát köteles fizetni.

Igaz ez? Ha igen, miért nem közlik ezt az okmányirodákban, tudtok erről valamit?

Érdemes pereskedni a NAV-val ilyen ügyben?

2015. máj. 18. 20:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez hova van leírva?
2015. máj. 18. 23:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Remélem, sehová, nekem egy adóügyi ellenőr mondta, miután több autót és motort vettem és adtam el 3 évvel ezelőtt, ugyanis néhánnyal átvertek (visszatekert számláló, vétel után néhány héttel motorhiba..), motorból pedig nem megfelelőt választottam elsőre, így merészeltem másikat venni..
2015. máj. 19. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem valós.

Valószínűleg a gazdasági tevékenység fogalmába próbálta betuszkolni az adóellenőr ezt a dolgot, viszont törvényileg nem tudja megvédeni.

Nem életszerűtlen, ha egy ember akár több ingatlant is értékesítés viszonylag rövid időn belül. Attól az még nem lesz üzletszerű tevékenység, mint ahogy az sem, ha ugyanezt teszi, de ingósággal.

Viszont, ha több éven keresztül tartja magát ez a dolog, akkor már lehet, hogy én is belekötnék...:)

2015. máj. 19. 18:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm! Csupán 2012-ben volt ilyen pech-szériám a járművekkel, csak abban az évben fordult elő ilyen.

Szerinted érdemes ügyvédet fogadnom? Nem igazán van pénzem sajnos, 3 éve sem volt, ezek a járművek is 300-900.000 Ft közötti értékűek voltak.

2015. máj. 20. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:
A konkrétumok ismerete nélkül nehéz tanácsot adni. Nem tudom, hogy érdemes-e ügyvédet fogadnod. Ha elmész egyhez, pár ezer forintért felvázolja a lehetőségeidet, az alapján tudsz dönteni.
2015. máj. 21. 16:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönet, így járok el.
2015. máj. 21. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!