Nekem most kell adóbevallás vagy nem?
Munkaviszony minden forintját be kell vallanod, szerdáig a múlt évet. A tavaszit és az őszit is...
ÉS igen, kell hozzá papír arról, mennyit kerestél, mert anélkül nehézkes a bevallás.
"Be voltam jelentve, bérpapírt viszont a munkáltatótól nem kaptunk sosem, borítékba kaptuk a fizetést"
Nem biztos, hogy be voltál jelentve. Ha be lettél volna, kaptál volna bérelszámolást, amin rajta van, mennyit dolgoztál, mennyi a bruttó kereseted és különböző jogcímeken milyen járulékokat vontak le ebből. Ha havonta nem is, de a munkaviszony végén összesítve mindenképpen meg kellett ezt kapnod, mert ez alapján tudod majd kitölteni az adóbevallásodat.
Ha sosem kaptál ilyet, akkor talán be kellene szerezned a tavalyi munkaviszonyodról az igazolást (az ideiről ráér jövő tavasszal). Így, két nappal a határidő előtt kicsit sietős lesz a dolog - bár én azt sem tartom kizártnak, hogy valójában nem voltál bejelentve, azért nem kaptál semmiféle igazolást arról, mit vontak le tőled.
"Én is be vagyok jelentve, mégis borítékban kapom a fizum, bérjegyzék nélkül. Minek kérjem el minden hónapban ugyanazt? Egyet aláírok a főnöknek, ennyi."
Erre inkább nem mondanék semmit...azért ezt a tudatlan hozzáállást nem kéne hirdetni.
Biztos van ilyen is, de azért a borítékolás és a bérpapír hiánya mindig okot ad a gyanúra.
Tudatlanság?
Ne haragudj, aláírom a bérjegyzékem és a bérlistát is, amiben minden hónapban ugyanaz szerepel. Miért is kellene itthon egy példány belőle pluszban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!