14M30-as lap nincs meg?

Figyelt kérdés
Munkahelyet váltottam. A papírköteget, amit az előző munkahelyemtől kaptam, úgy ahogy van, elraktam lefűzős mappába. Ugyanígy a jelenlegi munkahelyemtől kapott lapokat is. Most elővettem ezeket a lapokat, mégsem találom az előző munkahelyem 14M30-as lapját. Mi a teendő ilyenkor? A fizetést igazoló lapokból (ezek mind megvannak) kideríthetem az adatokat? Az új munkahelyemtől megvan a szükséges papír.
2015. máj. 15. 21:08
 1/6 Icus47 ***** válasza:
58%
Az előző munkahelyről, azaz a munkaviszony megszűnésekor nem M30-as kel kiadni a dolgozóknak, tehát ilyet ne keres, nem találsz. Ha valóban mindent elraktál akkor abba a lefűzős mappában kell lenni egy Adatlap -nak mely tartalmazza a munkaviszonyból származó jövedelmet, a levont SZJA-t. A fizetési lapokat felesd el.
2015. máj. 15. 22:09
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

... valamint, ha a 2. munkahelyen leadtad az 1. munkahelyről kapott ADATLAP-ot, akkor elméletileg a 2. munkahely által kiadott igazoláson az 1. munkahelyen megszerzett jövedelem és egyéb is kell, hogy szerepeljen.

Ezt jelzik a nyomtatványon is, hogy mi a helyzet...

Tehát lehet, hogy nem is kell keresned az "eltűnt" igazolást.

2015. máj. 16. 07:18
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, valóban az Adatlap az.

Viszont az Adatlapon nagyobb összegek szerepelnek ugyanabban a sorban, így tuti nem vonta össze a kettőt a mostani munkahelyem.

2015. máj. 16. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
20%

Örülök, hogy vannak még ebben az országban, akik tudnak olvasni, értik is, amit elolvasnak, és logikusan összerakják darabokból az egészet...:)

Egyébként maga az a tény, hogy megtaláltad az ADATLAP-ot egyértelművé teszi, hogy nem adtad le a következő munkáltatónál, ezért nem is tudhat a benne foglalt jövedelmeidről.

Tényleg ügyes vagy!!! :)

2015. máj. 17. 07:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Leadtam az egész pakkot. Pár nap múlva visszaadták. Én meg úgy, ahogy volt, lefűztem magamnál. De lényegtelen. Olyan mikro betűkkel van az Adatlapon a leírás, hogy csak nagyítóval lehet olvasni. Senki nem hajlandó felvilágosítani az embert, hogy mi a francot kell csinálnia, mert mindenki félti az információt. Az ami valakinek természetes, mert ez a munkája vagy ilyesmivel foglalkozik, az másnak nem az, ha most találkozik ilyesmivel először. A személyeskedést és sértegetést, meg köszönjük, de nem kértük.
2015. máj. 18. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne sértődj meg Arany Bogár, hiszen éppen most dicsértelek meg!

Tehát nem gúnyoltalak, hanem megdicsértelek...

2015. máj. 19. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!