Üzemanyagköltség elszámolásában tudna segíteni valaki?
Figyelt kérdés
Egyik könyvelő azt mondja csak akkor lehet ha befizettem a cégautó adót havi 7ezret, másik azt mondja hogy lehet útnyilvántartással úgy, mint eddig.2009-es évről lenne szó, még csütörtökig meg kellene csinálnom ha lehet elszámolni. Köszi2010. febr. 23. 09:12
1/3 anonim válasza:
2009 februárjától kell fizetni cégautóadót, ami esetedben 7000 havonta, tehát 1600 köbcenti alatt van. Ha így kedvezőbben jössz ki, még 25-ig bevallhatod negyedéves bontásban a cégautóadót a 0901-es nyomtatványon. Ha határidőben fizetted a gépjárműaódót, akkor az 1 hónapra eső része levonható a 7000,- Ft/hó összegből.
2/3 A kérdező kommentje:
Hát nem fizettük és gondoltam így csökkenthető lett volna a befizetendő. Csak egyik könyvelő azt mondta hogy el lehet számolni gépjármű adó nélkül is, másik meg azt hogy nem. Bár én is a NEM felé hajlok.
2010. febr. 23. 13:40
3/3 anonim válasza:
Hát nem, de még pótolható ha elég sok lenne összegben, de ahhoz mindenképp útnyilvántartás kellene, hogy megérje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!