Mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Két hónapja van munkám és a fizetés mellé kapom a szociális segélyt is.Pedig levélben elküldtem a járási hivatalnak hohy van munkám.És erre a hónapre is küldtek pénzt.Szerintetek kinek kellene szólnom hogy van munkám?
2015. máj. 1. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:
tértivevényes levélben küldted? Úgy kellene hogy bizonyítani tudjad. Egyébként pedig vissza kellene fordítani az összeget, hiszen jogosulatlanul kaptad, előbb utóbb úgyis visszakérik.
2015. máj. 2. 01:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem roppant egyszerű a dolog. Ha úgy tudom, vagy sejtem, hogy nekem nem jár valami, akkor azt nem veszem át.

Már csak azért sem, mert ha kiderül (és ki fog derülni), akkor vissza fogják követelni a jogosulatlanul folyósított összeget. Egyösszegben talán jobb visszafizetni?

Gondolom, a segély folyósításáról kaptál valamilyen hivatalos iratot. Azon van ügyintéző, vagy legalább egy iktatószám, ügyszám, stb., valami.

Arra hivatkozva, és az iraton feltüntetett címre, ügyintézőre írva jelezd, hogy mi a helyzet, és ha nem jár az ellátás, akkor azt szüntessék meg.

Lehet, hogy a leveled rossz helyre került, nem tudtak vele mit kezdeni...

2015. máj. 2. 06:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Eddig a helyi önkormányzatok adták a segélyt de március 1 -től a járási hivatalok vették át ezt a feladatot.

Helyi járási hivatal küldött papírt a múlt hónapban hogy benne vagyok a rendszerben.Ez az után volt miután megkaptam a pénzt.

Ezután én elküldtem nekik a szerződésem másolatát valamint egy levelet hogy már nem vagyok rászorult a segélyre és nem kérem.

2015. máj. 2. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!