Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nyáron dolgoztam és most...

Nyáron dolgoztam és most adóbevallást kéne kitöltenem vagy mit és nem tudom hogy mit kell vele csinálni. Kaptam 1 borítékot, sok nyilatkozati papírt (amit gondolom ki kéne tölteni) meg amit az irodából kaptam papírt. Mit kell tennem?

Figyelt kérdés
amit az irodából kaptam arra az van írva hogy: 14m30 A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2014. évi SZJA bevallásához,adónyilatkozat benyújtásához. rajta vannak az adataim + alul be van x-elve hogy jogosult vagyok a 1453adónyilatkozat benyújtására.

2015. febr. 4. 17:39
 1/8 belapus ***** válasza:

Választhatod az egyszerűsített adóbevallást - ekkor a NAV készíti el az adóbevallást - vagy saját magad végzed ezt el, így önadózó leszel.

Meglátogatod a helyi NAV kirendeltséget és kéred az ingyenes, az adóbevalláshoz szükséges borítékot.

A kitöltött nyomtatványt leadhatod ugyanitt, postázhatod vagy benyújthatod online, ha van Ügyfélkapud.

Ez utóbbi esetben telepítened kell a nyomtatványkitöltő programot.Letölthető a NAV oldalán.

A határidőkről itt tájékozódhatsz:

[link]

2015. febr. 4. 18:25
 2/8 A kérdező kommentje:
fent említettem hogy a szükséges dolgok megvannak hozzá, kimondottan a 8 oldalból álló papírösszegségre mit kéne írnom?Illetve hogy az egyszerűsített adóbevallást hogy kell elvégezni?
2015. febr. 4. 18:33
 3/8 belapus ***** válasza:

[link]

Az alábbi nyilatkozatot kell kitölteni.A kitöltési útmutató segít ebben.

[link]

Az egyszerűsített adóbevallásnak fontos feltételei vannak!

2015. febr. 4. 19:12
 4/8 A kérdező kommentje:
14m30 nyomtatványt kaptam az irodából.A 1453ny-t ez alapján kell nekem kitöltenem?
2015. febr. 4. 19:50
 5/8 belapus ***** válasza:
Igen.
2015. febr. 4. 20:08
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2015. febr. 4. 20:30
 7/8 anonim válasza:
Mi történik ha nem küldöm el az adóbevallást? Meg fognak büntetni? Én sem tudom kitölteni. :/
2015. febr. 5. 11:24
 8/8 belapus ***** válasza:

Bírságot szabnak ki az adóbevallás elmulasztásáért.A büntetés mértéke magánszemélyek esetében akár 200 ezer forint is lehet.

[link]

Itt a részletes útmutató a bevallás kitöltéséhez:

[link]

2015. febr. 5. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!