Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehetek adószámos magánszemély?

Lehetek adószámos magánszemély?

Figyelt kérdés
Néhány havonta lenne egy-egy kisebb munkám olyan 100k értékben. Lehetek így adószámos magánszemély? Vállalkozással próbálkoztam már, de ez kevés volt ahhoz, hogy fenntartsam. Nem igazán tudom, hogy legálisan hogy megoldható az életben maradás és ügyfélkör építés azon kívül, hogy beállok valamelyik céghez rabszolgának. Most éppen ez utóbbi meg a külföldre költözés között vacillálok.

2015. ápr. 25. 01:57
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Igen, lehetsz. Én is az vagyok.
2015. ápr. 25. 02:06
 2/4 A kérdező kommentje:
A másik, amitől falramászok, hogy felmegyek a magyarorszag.hu-ra, beírom a keresőbe, hogy adószámos magánszemély, az egyetlen találat, ami kijön az meg egyáltalán nem releváns. Így hogyan várják el az emberektől, hogy tájékozódjanak? A kismillió adónemről nem is beszélve. Akkor legalább adjanak egy kalkulátort, ami kiszámolja helyettem, hogy mennyit fizetek, talán a legegyszerűbb, ha mindent azonnal átutalok nekik, aztán kész, amúgy is elviszik vagy adó, vagy büntetés formájában...
2015. ápr. 25. 02:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ez legalább megnyugtató. Azt hiszem beugrok a NAV-hoz, aztán kérek valami részletesebb tájékoztatást, ha tényleg összejön a mostani meló.
2015. ápr. 25. 02:07
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

Nav számlaszámok!

Adószámos magánszemély státuszt csak bizonyos tevékenységekre adnak, nem lehet bármilyen tevékenységre kikérni.

Legjellemzőbb esetek: ingatlan bérbeadás, szellemi szabad-foglalkozás (művészek, előadók, újságírók).

Ennek listája nincs törvénybe foglalva, valóban legjobb, ha ez ügyben bemégy a hivatalba és ott konkrétan rákérdezel.

2015. ápr. 25. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!