Kell-e szja-t fizetnem egy használt szgk. értékesítése után?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Tegnap megnéztem az adóhivatal sillabuszát s ott is azt láttam, hogy 600 eFT-nál kevesebb értékű ingóság esetében nem kell adóbevallást készíteni.
Megj. Lehet, hogy értetlen voltam, de egy bürokratikus intézménynél az ember soha nem mehet biztosra még a logika esetében sem. Ezért inkább kétszer is kérdeztem - pláne, ha a válaszok ellentétesek voltak és így egy fórumon nem tudom megítélni senki hozzáértését. Egy kis türelmet és megértést kérek!
Kedves Enikő!
Nem kell megsértődni, mert nem kioktatást kaptál, hanem ki lettél javítva. Azért merem ezeket megtenni, mert akár félreérthető is lehet mások számára az, amit írsz. A Te ügyleted a sajátod, a másiké akár más megítélés alá is eshet.
Azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem azért nem kell a kérdezőnek fizetnie, mert Neked sem kellett, hanem azért, mert nem keletkezett belőle adóköteles jövedelme. :)
Elnézésedet kérem, ha pattogósra sikerült a dolog és ezzel megsértettelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!