Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell-e szja-t fizetnem egy...

Kell-e szja-t fizetnem egy használt szgk. értékesítése után?

Figyelt kérdés
A gépkocsit vagy 5 évvel ezelőtt használtan 240 eFt-ért vásároltam és most 80 eFt-ért adtam el.

2015. ápr. 24. 19:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Tegnap megnéztem az adóhivatal sillabuszát s ott is azt láttam, hogy 600 eFT-nál kevesebb értékű ingóság esetében nem kell adóbevallást készíteni.

Megj. Lehet, hogy értetlen voltam, de egy bürokratikus intézménynél az ember soha nem mehet biztosra még a logika esetében sem. Ezért inkább kétszer is kérdeztem - pláne, ha a válaszok ellentétesek voltak és így egy fórumon nem tudom megítélni senki hozzáértését. Egy kis türelmet és megértést kérek!

2015. ápr. 28. 05:58
 12/13 Enikő64 ***** válasza:
Kedves 10/11 köszönöm a kioktatást - "illeték" szó helyett "adó" kifejezést írtam ,bocsi :) Mivel a kérdezővel hasonló helyzetben voltam tavaly ,azért bátorkodtam válaszolni - ennyi.
2015. ápr. 28. 07:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves Enikő!

Nem kell megsértődni, mert nem kioktatást kaptál, hanem ki lettél javítva. Azért merem ezeket megtenni, mert akár félreérthető is lehet mások számára az, amit írsz. A Te ügyleted a sajátod, a másiké akár más megítélés alá is eshet.

Azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem azért nem kell a kérdezőnek fizetnie, mert Neked sem kellett, hanem azért, mert nem keletkezett belőle adóköteles jövedelme. :)

Elnézésedet kérem, ha pattogósra sikerült a dolog és ezzel megsértettelek!

2015. ápr. 29. 05:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!