Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi adót kell befizetni...

Mennyi adót kell befizetni 2.449. 034 Ft. - bevétel után?

Figyelt kérdés

Szeretném megcsinálni az adóbevallásom magamnak. Az a baj, hogy megpróbáltam értelmezni a kitöltés menetét, de attól tarok, nem sikerült maradéktalanul, és nem szeretném, ha még egyszer meghurcolna(indokolatlanul) az apeh. Mindössze annyit szeretnék tudni, hogy a 2.449.034 Ft.- után mekkora összeget kell adóznom, és egy több mint 10 éves futamidejű életbiztosítás, illetve egy közhasznú adomány után mennyit írhatok jóvá? Az adóm egy százalékáról miképen rendelkezhetek? (1% közhasznú, és + 1% egyház, vagy csak az egyik?)

Várom szíves segítségeteket. előre is köszönöm a hozzászólásotokat.

2010. febr. 18. 19:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
www.apeh.hu oldalról nyomtatványkitöltő programok közül letöltöd az ÁNYK nevű keretprogramot és a 0953-t. Ezzel viszonylag könnyen ki tudod tölteni, és kiszámolja neked az adót is.
2010. febr. 18. 20:00
 2/16 A kérdező kommentje:
Próbáltam. Le is töltöttem, de nem tudom használni, sztem valami regisztrációhoz kötött, amit nem tudok megcsinálni, nincs lehetősségem egy napot arra szánni, hogy el menjek az apehhez, hogy regisztráljam magam. Enélkül pedig, csak egy üres program az ÁNYK. :(
2010. febr. 18. 20:22
 3/16 anonim ***** válasza:
Ki tudod tölteni? Mert csak az elküldéshez kell regisztráció. Ha itt kitöltöd, de nem tudod kinyomtatni, akkor még mindig átmásolhatod papírra, és postázod.egyébként május 20 a határidő, addig még Okmányirodában regisztrálhatsz az Ügyfélkapura.
2010. febr. 18. 20:31
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, de már egy ideje kínlódok vele. De nem sikerül nyomtatványt elő varázsolni belőle. Sehogy sem sikerül... :(

Ha tudnátok benne segíteni, hogy csináljam, hálás lennék érte!

2010. febr. 18. 20:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Na ,nézzük. ÁNYK van a gépeden? Letöltötted a 0953-t? Ha ez megvan, meg tudod nyitni? Nem tudom mi nem sikerül, légy szi írd le, ha lehet pontosan. mi nem megy?
2010. febr. 18. 21:39
 6/16 anonim ***** válasza:
Amikor a honlapról töltöd le a 0953-t, akkor ne a mentést válaszd, hanem a megnyitás/futtatást.Csak IE alatt van ilyen, mozilla nem tudja.Akkor telepíti magától, mindig csak a Tovább-ot kell választani.JAVA van a gépeden?
2010. febr. 18. 21:46
 7/16 anonim ***** válasza:
Segítenék, de úgy látom már nem fontos.
2010. febr. 19. 18:10
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő készséget, nagyon hálás vagyok érte!

Fontos, persze, hogy fontos. Csak nem voltam azóta gép közelben.

Tehát.: Az ÁNYK rajta van a gépen. A 0953-ös nyomtatvány letöltésénél már gond van. Nem igazán sikerül. Bár most, ahogy olvasom a hozzászólásod, kezdem gyanitani, hogy nem az ÁNYK-n keresztül, hanem esetleg az APEH Honlapjárol kellene letölteni. Ezt még nem próbáltam, megfogom próbálni, bár most nem lesz időm rá. Van Java a gépen, és megtudom nyitni az ÁNYK-t.

Ha esetleg elakadnék, majd még kérdezek. Bár a Goggle a barátom, de nem igazán tudtam a segitségével előbre jutni... :(

Köszönöm még egyszer. :)

2010. febr. 19. 18:40
 9/16 anonim ***** válasza:
ÁNYK-ból csak frissíteni tudsz, letölteni mindent a honlapról kell. Kitartás, menni fog!
2010. febr. 19. 19:40
 10/16 A kérdező kommentje:

:) Nagyon bénának érzem magam... :)

De sikerült! :)))

És szinte ahhoz képest se perc alatt meg volt! Közben rájöttem, hogy az ügyfél kapun is regisztrálva vagyok már egy ideje. Úgyhogy még postára sem kell menni vele! :)

Nagyon hálás vagyok a segítségért! Ezer köszönet! :)

2010. febr. 19. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!