Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megbízási szerződés esetén...

Megbízási szerződés esetén hogy alakul a nettó?

Figyelt kérdés
Most igényeltük 3 gyerek után (hamarosan születik a 3.) és az érdekelne, hogy 135000 bruttó esetén mennyi lesz a nettó? Szociális hozzájárulást és egészségbiztosítási járadékot kell -e?
2015. márc. 30. 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:
mennyi időre jár ez a díj, milyen ktg-elszámolással?
2015. márc. 30. 10:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Milyen díj? Nem értem a kérdésed...
2015. márc. 30. 10:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Tanév idejére jár (nyári szünetkor nincs) és nincs ktg elszámolás.
2015. márc. 30. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Én sem értem a kérdést...

Megbízási szerződés esetén, ha a megbízás nem keletkeztet biztosítottságot, akkor a bruttó bérből csak SZJA előleget vonnak a megbízott költségnyilatkozatát figyelembe véve.

Ha keletkeztet biztosítottságot, akkor minden vonnak, amit egy munkaviszonyostól is, és arra az időre bejelentik az adóhatósághoz (szolgálati idő, stb. végett).

Családi kedvezményre vonatkozó nyilatkozatot kizárólag munkáltatónak lehet adni. A megbízási szerződés nem a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozik, hanem a Ptk. hatálya alá, ezért ilyen esetben munkáltatóról nem, csak kifizetőről beszélhetünk. Ő pedig nem egyenlő a munkáltatóval.

Szociális hozzájárulás a munkáltató, kifizető közterhe, a megbízotthoz, alkalmazotthoz nem köthető.

Egészségbiztosítási járadékról pedig nem tudok...:)

2015. márc. 30. 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző, magánszemély részére rendszeres kifizetést bevételt juttató kifizetőnek január 1-től lehet adni csk-nyilatkozatot :)
2015. márc. 30. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Köszi, akkor lemaradtam valamiről...:)
2015. márc. 31. 18:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egyébként időközben kiderült. :)
2015. ápr. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!