Az adóbevallásban az életbiztosítás részvisszavásárlása után megkapott összeget hova kell beírni?
Tudom, hogy vissza kell fizetni utána az igénybe vett adókedvezményt +20%, de ennek mi a menete?Ha egyébként kapnék vissza adójóváírást, ezt a visszafizetni valót abból levonják, vagy külön kell teljesíteni? Kérlek mielőbb válaszoljatok.
Ha beírom az 52. C sorba, az ellenőrzésnél az alábbi hiba
üzenetet írja ki, de én ezt nem tudom értelmezni. Kérem segítsen valaki! Köszi
[FŐLAP] Ha 52A kitöltött, akkor 52A = a visszafizetendő kedvezmény számjele (1- 5 közötti érték) , minden kódérték csak egyszer fordulhat elő és 52C>0. (Hibakód=<79166/R057>)
(Lap: C, Sorszám: 52, Oszlop: C,
Belső azonosító=C52, Import azonosító=18571, Közös azonosító=0D0001C0052CA)
Az 52 sorba az "a" oszlopba az első kis kockába 1-est kell írni, a c öszlopba az elmúlt 3 évben igénybe vett adókedvezmény összegét szorozva 1,2-vel. Magát a megkapott összeget nem kell beírni sehova.
Nem te kérdeztél ugyanebben a témában néhány nappal ezelőtt? Akkor is válaszoltunk.
De én kérdeztem akkor is, köszönöm a választ.
Csak még mindig nem volt teljesen tiszta, de mostmár világos!
Ezer köszönet és hála a segítségért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!