Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valószínűnek tartom, hogy...

Persssona kérdése:

Valószínűnek tartom, hogy több mint 100. 000ft os TB tartozásom van! Mit tehetek? Megkérhetem részletkifizetésre?

Figyelt kérdés
Érettségi utan Angliába költöztem 2évre! Ez az idő alatt itthon nem fizettem TB-t! Feleslegesnek tartottam! Majd két év után haza jöttem 1évet dolgoztam itthon feketén,nem fizettem magam után szintén semmit! Igazából nem foglalkoztam vele,ha bajom volt maszek orvoshoz mentem! De most már szeretném rendezni a tartozást! Mit tehetek? Tudtok ebben segíteni nekem?
2015. márc. 12. 19:15
 1/8 anonim válasza:
0%
Nem kell visszamenőleg fizetni.
2015. márc. 12. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De be kell visszamenőleg fizetni. Menj be a navhoz kérj csekket és még is mondják mennyivel tartozol
2015. márc. 12. 19:30
 3/8 anonim válasza:
0%
A kutya nem foglalkozik vele, hogy nem fizetett, ha most van bejelentett munkahelye és fizetik utána a tb-t. Vagy ha majd akarnak valamit, sikítanak. A késedelmi kamat meg csak pár forint nem raknak az alaptartozásra bírságokat. Arra alapoz a rendszer, hogy magunkat jelentjük fel.
2015. márc. 12. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:

kaptál bármilyen értesítőt erről?

nekem küldtek k 80ezer ft tartozásról.

nem csináltam vele semmit:D ez 3éve volt,azóta nem kerestek.

majd szólnak,ha van valami...gondolom..

2015. márc. 12. 21:11
 5/8 anonim válasza:

nalam is hasonlo a helyzet lassan 2 eve

en eus tagallamban dolgozok de otthon sehol nem jelentettem be, hogy en nem otthon fizettem a jarulekokat

adot es egeszsegugyi jarulekot ide fizetek nem Magyarorszagnak

ilyenkor mi van?

2015. márc. 12. 21:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Abban az esetben, ha valakinek nincs biztosítással járó jogviszonya, és nem tartozik a "kivételek" közé (diák, kiskorú, nyugellátásban részesülő, GYES, stb.), akkor köteles maga után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni mindaddig, amíg nem lesz "munkaviszonya", amelynek a béréből aztán vonja a munkáltató.

Ennek a ténynek a bejelentése az adózót terheli, sőt kötelezettsége, és akár mulasztási bírsággal is sújtható, ha nem teszi meg. Attól, hogy egyesek megússzák (nem kerülnek valamiért látókörbe), még nem biztos, hogy Te is közéjük fogsz tartozni.

Abban az esetben, ha valaki EU-s tagországban vállal munkát (tehát ott fizet adót, járulékot), akkor a kettős adózást kizáró egyezmény miatt nem árt, ha ezt itthon bejelenti, és igazolja is a kinti biztosító által kitöltött (egyébként egységes) formanyomtatvánnyal. Az alapján nem írják elő az itthoni járulékfizetést, vagy ha előírták és utólag igazolja adózó, hogy kint fizet, akkor visszakönyvelik azt.

Ha van valakinek tartozása, nem szabad megvárni, hogy végrehajtás alá kerüljön, mert az egy drága dolog. Durva esetben akár meg is duplázhatja a tartozás összegét!

Minden tartozásra lehet részletfizetést kérni, vagy mérséklést, vagy elengedést. Ez nem jelenti azt, hogy meg is adják, ugyanis jogszabályok előírása alapján dolgoznak.

Ha valaki szociálisan rászorult, akkor a helyi önkormányzatnál lehet kérvényezni, hogy méltányosságból vállalják át adózó helyett ennek a járuléknak a fizetését. Ott is szigorú feltételeknek kell megfelelni hozzá.

Egyébként a járulék bejelentésének, kijelentésének intézéséhez a T1011 számú nyomtatvány létezik.

Előtte mindig az adott adóév évszámát tüntetik fel. Tehát 15T1011 vagy 14T1011 stb.

2015. márc. 13. 05:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen Köszönöm! Ma bemegyek és elintézem és ha érdekel titeket megírom,hogy mik a lehetőségek mire jutottam!?
2015. márc. 13. 07:01
 8/8 anonim válasza:
persze erdekel majd ird le mire jutottal :)
2015. márc. 13. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!