Hogy lehet, hogy a NAV-os végrehajtáson a tartozásom 20 százalékát követelték csak?
Ezt Tőlük kéne megkérdezned, hiszen ott voltál.
Sok minden befolyásolhatja az összeget. Például az, hogy mivel tartoztál. Nem összegben, hanem adónemben.
Állítólag most ki van adva, hogy a devizahiteleseknél a hitelt nem bolygatják egy darabig, de ha más tartozása is van az adózónak, akkor azt igen.
Vagy évült el belőle valami, csak Te nem tudsz róla.
Mi ezt innen nem tudhatjuk...
A kijáró végrehajtók lehet, hogy tényleg nem tudják, ők kapnak egy papírt, amelyen az áll, mennyi tartozást kell behajtaniuk. A "mögötti" résszel nem foglalkoznak érdemben, mert nem biztos, hogy az ő dolguk.
A végrehajtási osztályra kéne besétálnod (telefonon nem tájékoztathatnak), és ott az irodai ügyintéző mindent meg tud nézni ezzel kapcsolatban, tehát azt is, hogy mitől csökkent le ez a tartozás.
Mást nem tudok ajánlani...
A kijáró végrehajtók lehet, hogy tényleg nem tudják, ők kapnak egy papírt, amelyen az áll, mennyi tartozást kell behajtaniuk""""""""""
Szerintem is ez lehetett, de az én szempontomból a teljes adótartozás számít, mert hiába csak részösszeget akarnak adott pillanatban követelni, attól még a többi tartozás ugyan olyan tartozás, mint a behajtásra adott rész.
A végrehajtási osztályt hogy találom meg? Lehet alkudozni velük, hogy csökkentsék jelentősen a tartozást? Mert a két végrehajtó ezt mondta, hogy lehetőség van erre. Egyáltalán kivel kell ezzel kapcsolatban egyeztetni? Nem tudtak behajtani semmit, mert nem dolgozom és nincsen vagyonom se, de most tudnék pénzt szerezni és ha kitisztáznám magam, akkor vissza tudnék illeszkedni a rendes életbe. Van most egy szuper jó állás itthon, amihez értek, de bejelentéses állás.
Van ügyfélkapum, nem igazán látom át a működését, nem mélyedtem el benne, de azon keresztül lehet intézni a kérelmet?
VPI és TB tartozásaim vannak.
A végrehajtók kérelmekkel, egyéb kérésekkel nem tudnak érdemben foglalkozni, ők totális végrehajtást végeznek, ez a dolguk.
Kérelmet a Fizetési Kedvezmények Osztályára kell benyújtanod, aztán ha ezt beadtad, nem árt értesíteni erről a végrehajtókat is, hogy "lessék", látják-e már a rendszerben a beérkezett kérelmet. Onnantól kezdve (jobban mondva a beérkezést követő naptól) egészen annak elbírálásáig nem bajgatnak. Ha kedvező elbírálásban részesülsz, akkor sem, ha elutasítják, vagy részletfizetést kapsz, de azt nem a megállapodásnak megfelelően teljesíted, akkor ismét Rád szállnak.
Nekik ez a dolguk. A takarítónak takarítani, a végrehajtónak, végrehajtani.:)
Az ügyfélkapus ügyintézést nem ismerem, de egy sima kockás papíron megírt kérelem is ugyanolyan értékű, mint egy "digitális".
Uccu neki, hajrá!
Fizetési Kedvezmények Osztály foglakozik a VPI tartozásokkal is vagy csak a NAV-os tartozásokra adhat kedvezményt?
Én úgy szeretném, hogy kifizetném a csökkentett összeget és nulláról indulnék, nem akarok részleteket fizetni. Az a problémám, hogyan hivatkozzak egy meglévő pénzre, ha ugyanakkor eddig nem fizetem semmit. Rokonság az jó, hogy tőlük kapnám?
Minden jó, ha igaz, és igazolni tudod valamivel...
VPI tartozás nem tudom, hogy mit jelent. Vám? Ha az, akkor az is NAV, hiszen egy cég lettek...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!